İstanbul'un Fethi

29.05.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, İstanbul'un fethinin 560. yıl dönümü mesajları aşağıda sunulmaktadır:

"Milletimizin en önemli askeri zaferlerinden biri olan İstanbul’un fethi, dünya açısından da önemli bir dönüm noktasıdır.

Osmanlı’nın bir dünya devleti haline gelmesinin ilk adımı olan İstanbul’un fethi, askeri, siyasi ve sosyal sonuçlarıyla, dünya tarihinin akışını değiştirmiştir.

İstanbul’un fethi, büyük komutan ve devlet adamı Fatih Sultan Mehmet’in askeri dehası ve eşsiz stratejisiyle olduğu kadar, sergilediği adaletli, merhametli ve hoşgörülü yönetim anlayışıyla da tarihe geçmiştir.

Fatih Sultan Mehmet’in bu örnek yönetim anlayışı; İstanbul’un, farklı inanç ve kültürlerin uyum içinde yüzyıllardır birarada yaşadığı bir hoşgörü merkezi olmasının yolunu açmıştır.

Osmanlı İmparatorluğu’na asırlar boyu başkentlik yapan İstanbul, sahip olduğu zenginliklere sahip çıkarak, tarihimizin görkemli izlerini bugüne taşımış, ülkemizin her alanda öncü ve örnek şehirlerinden biri durumuna gelmiştir.

Ülkemizin ekonomik, kültürel, toplumsal ve sanatsal hayatına yön veren, tüm zamanların cazibe merkezi İstanbul bugün, gurur duyduğumuz, geçmişi geleceğe taşıyan bir dünya kentidir.

Atalarımızın barış, sevgi, kardeşlik ve hoşgörüyü hakim kıldığı İstanbul’un, değerlerini ve zenginliklerini yitirmeden yarınları en güçlü şekilde kucaklayacağına, stratejik konumu, doğal ve tarihi zenginlikleriyle, insanlığın ilgi odağı olmayı sürdüreceğine inanıyorum.

Bu düşüncelerle, İstanbul'un fethinin mimarı, büyük devlet adamı Fatih Sultan Mehmet'i ve fethin tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle yadediyorum.

Milletimiz için çok büyük değeri olan İstanbul'un fethinin 560. yıl dönümünde, tüm vatandaşlarıma selam ve sevgilerimi iletiyorum."

Yazdır Paylaş Yukarı