Suudi Arabistan Krallığı Veliahtı, Başbakan Birinci Yardımcısı ve Savunma Bakanı Prens Salman Bin Abdulaziz Al-Saud'un Ülkemizi Resmi Ziyareti

20.05.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Suudi Arabistan Krallığı Veliahtı, Başbakan Birinci Yardımcısı ve Savunma Bakanı Altesleri Prens Salman Bin Abdulaziz Al-Saud, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetine icabetle, 21-22 Mayıs 2013 tarihlerinde ülkemize bir resmi ziyarette bulunacaktır.

Veliaht Prens Salman’ın, ilk resmi ikili ziyaretini Türkiye’ye gerçekleştirecek olması ve ülkemize beraberinde çeşitli Bakanlardan oluşan seçkin bir heyetle gelecek oluşu, iki ülke arasındaki müstesna ilişkilerin somut tezahürlerinden biridir.

Suudi Arabistan Krallığı Veliaht Prensi ile gerçekleştirilecek görüşmelerde, ikili siyasi, askeri, ekonomik ve kültürel ilişkilerimizin yanısıra, bölgemizde  ve uluslararası alanda cereyan eden son gelişmeler ele alınacaktır.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi’nin ülkemizi ziyareti, ortak inanç, tarih ve kültüre sahip iki dost ve kardeş ülke olan Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin tüm veçheleriyle gözden geçirilerek güçlendirilmesine hizmet edecektir.

Bilindiği üzere, Sayın Cumhurbaşkanımız, Majesteleri Kral Abdullah'ın 2006 ile 2007 yıllarında ülkemize gerçekleştirmiş olduğu ziyaretleri iadeten, 3-6 Şubat 2009 tarihlerinde Suudi Arabistan Krallığı’na resmi ziyarette bulunmuşlardı. Sayın Cumhurbaşkanımız, son olarak 14-16 Ağustos 2012 tarihlerinde düzenlenen 4. Olağanüstü İslam Zirvesi’ne katılmak üzere Suudi Arabistan’ı ziyaret etmişlerdi.

Yazdır Paylaş Yukarı