Anneler Günü

11.05.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Anneler Günü mesajları aşağıda sunulmaktadır:

“Annelik dünyada başka hiçbir şeyle kıyaslanmayacak yüce bir duygudur. Anneler, sınırsız sevginin, engin hoşgörünün, iyiliğin, şefkatin, merhametin en temiz ve masum duyguların sembolleridir.

Toplumun temeli aile, ailenin temeli de annedir. Çocukların ilk öğretmeni annedir. Hayata dair her şey anneden öğrenilir. Toplum annelerin yetiştirdiği nesillerin omuzlarında yükselir. Güçlü ve parlak bir gelecek istiyorsak, annelerimize en iyi şartları sağlayabilmeli, onların çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirebilmeleri için tüm imkanları seferber etmeliyiz.

Dünyadaki bütün kötülükleri yenebilecek en etkili güç sevgidir. Sevgi de anneyle başlar. Çocuk dünyaya geldiğinde anne sevgisiyle beslenir. O sevgi çocukla büyür, tüm güzelliklerin harcı olur. Bizler sevgi ve hoşgörüyü tüm bireyler ve farklılıklar arasında tesis edebilirsek, şiddeti ve kötülükleri önleyebiliriz.

Bir anne her şart altında çocuğunu nasıl büyütüp geleceğe hazırlıyorsa, çocuk da hayatının ilerleyen safhalarında annesine olan görevlerini eksiksiz yerine getirmeli, onu asla ihmal etmemelidir.

Hepimizin annelerimize karşı büyük sorumluluklarımız var. Onların bizden tek beklentisi sevgi ve saygıyı hayatlarının sonuna kadar ihmal etmeden göstermeliyiz. İyi ve kötü günlerinde her zaman annelerimizin yanında olmalıyız.

Varlığıyla bizlere güven ve güç veren annelerimizin gülen yüzleri, sevgi ve umut dolu kalpleri, onlara karşı sorumluluklarımızı yerine getirmenin huzurunu bizlere yaşatacaktır.

Bugünü fırsat bilerek tüm şehit annelerine milletim adına bir kez minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Milletimiz şehitlerimizin yadigarı annelerimizi bağrına basmaktadır. Onlar hepimizin annesidir. Onlara her zaman destek çıkacak ve onları sevgiyle kucaklayacağız.

Hayatın tüm güzelliklerine layık olan, baştacımız annelerimizin Anneler Günü'nü tebrik ediyor, tüm annelerimize sevgilerimi, saygılarımı ve selamlarımı iletiyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum.”

Yazdır Paylaş Yukarı