1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

01.05.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladıkları mesajları aşağıda sunulmaktadır:

“Çalışan kesimlerin hak taleplerini dile getirdiği bir platform olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, emeğin değerini ortayan koyan yönüyle toplum hayatında yer edinmiştir.

Ülkemizin gelişmesinde ve kalkınmasında büyük pay sahibi olan tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum. 1 Mayıs’ın çalışma barışını güçlendirmesini, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesini diliyorum.

Çalışanların birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün, kutuplaşmalardan ve gerginliklerden uzak bir şekilde, huzur içinde, coşkuyla, bir bayram havasında kutlanması konusunda her kesimin sağduyulu ve sorumlu davranması içten temennimizdir. 1 Mayıs’ın anlamına yakışır bir şekilde kutlanmasının, toplumsal barışa da katkı sağlayacağı unutulmamalıdır.

Önemli olan geçmişten gerekli dersleri çıkararak, acı olayların yaşanmasına fırsat vermeden geleceğe umutla ve güvenle bakabilmektir. Türkiye, gerek demokrasimizin gerek çalışma hayatının çok daha ileri standartlara kavuşturulması konusunda ciddi adımlar atmaktadır. Eksikliklerin de her kesimin katkısı ve duyarlı yaklaşımıyla giderileceğine, çalışma hayatıyla ilgili sorunların karşılıklı diyalog ve uzlaşma içerisinde çözüme kavuşacağına inanıyorum.

Emek ve Dayanışma Günü’nde bütün çalışanlarımıza bir kez daha tebriklerimi iletiyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.”

Yazdır Paylaş Yukarı