Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El-Ahmet El-Cabir El-Sabah'ın Ülkemizi Ziyareti

27.04.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El-Ahmet El-Cabir El-Sabah, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetine icabetle, 28-30 Nisan 2013 tarihlerinde ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir. Bu, son beş yıl içinde iki ülke arasında çeşitli vesilelerle Devlet Başkanı düzeyinde yapılan beşinci ziyaret olacaktır.

2009’da Kuveyt’e resmi bir ziyaret gerçekleştiren Sayın Cumhurbaşkanımız, son olarak bağımsızlığının 50’nci, Irak işgalinden kurtuluşunun 20’nci ve Emir Şeyh Sabah’ın göreve başlamasının beşinci yıldönümü kutlamalarına katılmak üzere 25-26 Şubat 2011 tarihlerinde bu dost ve kardeş ülkeyi ziyaret etmişlerdir.

Körfez bölgesinin önemli ülkelerinden Kuveyt ile ilişkilerimizin her alanda daha ileriye götürülmesi iki ülkenin de ortak hedefidir. Ziyaret sırasında imzalanacak çeşitli alanlardaki anlaşmalar, bu hedef doğrultusunda ilişkilerimizin ahdi çerçevesini güçlendirecektir.

29 Nisan 2013 Pazartesi günü Ankara’da gerçekleştirilecek resmi görüşmelerde, başta siyasi ve ekonomik konular olmak üzere, iki ülke arasındaki ilişkiler tüm veçheleriyle ele alınacaktır. İkili ticaret hacminin ve karşılıklı olarak yatırımların arttırılması için alınması gereken önlemler üzerinde durulacaktır. Ayrıca güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunulacaktır.

Yazdır Paylaş Yukarı