Cumhurbaşkanımızın Portekiz Ziyareti

26.04.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Hanımefendi ile birlikte, Portekiz Cumhurbaşkanı Sayın Anibal Cavaco Silva’nın davetine icabetle, 5-8 Mayıs 2013 tarihlerinde Portekiz Cumhuriyeti’ne bir devlet ziyaretinde bulunacaklardır.

Sözkonusu ziyaret, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Sayın Silva’nın 11-15 Mayıs 2009 tarihlerinde ülkemize yaptığı resmi ziyaretin iadesi niteliğindedir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, ziyaretleri çerçevesinde, Cumhurbaşkanı Cavaco Silva ile biraraya gelecekler; Portekiz Cumhuriyeti Parlamentosu’nu ziyaretle Meclis Başkanı Maria da Assunçao Esteves ile görüşmeler gerçekleştirecekler ve Başbakan Passos Coelho’nun onurlarına vereceği öğle yemeğine iştirak edeceklerdir. Sayın Cumhurbaşkanımız ayrıca, Lizbon Belediyesi’ne ziyarette bulunacaklardır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Lizbon’da yapacakları görüşmelerde,  ikili ilişkiler ve işbirliğinin yanısıra, AB’ye üyelik sürecimiz ile güncel ve bölgesel uluslararası meseleler, ayrıca Akdeniz bölgesinde ve uluslararası örgütlerde işbirliği konuları ele alınacaktır.

Ziyaretleri sırasında Sayın Cumhurbaşkanımız, ayrıca, Portekiz Cumhurbaşkanı Cavaco Silva ile birlikte Türk-Portekiz İş Forumu’nun kapanış oturumunda katılımcılara hitap edecekler ve ardından Portekizli işadamlarıyla öğle yemeğinde biraraya geleceklerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Portekiz’deki temasları kapsamında UNESCO Dünya Mirası Listesindeki Sintra şehrini de ziyaret edeceklerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Portekiz Cumhuriyeti’ne yapacakları devlet ziyareti, Akdeniz’in iki ucundaki dost ve müttefik ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilip derinleştirilmesi yönünde mevcut olan karşılıklı iradenin en üst düzeyde teyit edilmesine vesile olacaktır.

Yazdır Paylaş Yukarı