Dünya Tiyatro Günü

27.03.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın Dünya Tiyatro Günü mesajları aşağıda sunulmaktadır:

“Hayatı ve onun içindeki her şeyi anlamaya ve anlatmaya çalışan insanın kullandığı en eski, etkili ve güçlü sanat dallarından biri de tiyatro olmuştur.

Tiyatro,  asırlardır anlatım gücüyle geniş kitleleri etkilemiş, bilinçlendirmiş, insana kendini ve hayatı sorgulamasının, doğruya, iyiye, güzele ulaşmasının anahtarlarını vermiştir.

Farklı görüşlerin, kültürlerin, inançların, birbirini anlamasına, insanın kendini tanımasına ve başkalarıyla empati kurmasına da imkan tanıyan tiyatro, insanlar ve farklı kültürler arasında kurduğu köprülerle, barışa ve kardeşliğe hizmet etmektedir.

Düşünen, sorgulayan, ötekileştirmeden farklı olana saygı duyan bir zihniyetin oluşturulmasında tiyatro, geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de bu önemli işlevini sürdürecektir.

Eğitici, öğretici ve eğlendirici özellikleriyle tiyatronun, bireylerin ve toplumların gelişmesi açısından vazgeçilmez bir yeri bulunmaktadır. Bu nedenle, yeni nesilleri erken yaşlarda tiyatroyla tanıştırıp, onlara tiyatro sevgisini aşılayabilirsek, onların duyarlı, hoşgörülü, demokratik değerleri özümsemiş bilinçli bireyler olarak daha güzel bir dünyanın inşası için çalışmalarını sanatla da desteklemiş ve güçlendirmiş oluruz.

Geçmişten bugüne, tiyatronun gelişmesi ve toplumun sanat kültürünün ve estetik duyarlılığının gelişmesi için çaba gösteren tüm sanatçılarımızı kutluyorum. Bu vesileyle bir kez daha, sanatın ve sanatçının her zaman yanında olduğumu, kültür ve sanat faaliyetlerini desteklemeye devam edeceğimi  vurgulamak istiyorum.

Bütün tiyatrocularımızın ve tiyatroya emeği geçenlerin Dünya Tiyatro Günü'nü tebrik ediyor, aramızdan ayrılan sanatçılarımızı rahmetle anıyor, vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum.”

Yazdır Paylaş Yukarı