Ürdün Haşimi Krallığı Kralı Majesteleri II. Abdullah Ibn Al Hussein'in Ülkemizi Ziyareti

04.03.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Ürdün Haşimi Krallığı Kralı Majesteleri II. Abdullah Ibn Al Hussein, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetine icabetle, 5-6 Mart 2013 tarihlerinde Türkiye’ye resmi bir ziyarette bulunacaktır.

Sözkonusu ziyaret, Sayın Cumhurbaşkanımızın Ürdün’e 1-3 Aralık 2009’da gerçekleştirdikleri resmi ziyaretin iadesi mahiyetini taşımaktadır.

5 Mart 2013 Salı günü Ankara’da gerçekleştirilecek resmi görüşmelerde, başta siyasi ve ekonomik konular olmak üzere, iki ülke arasındaki ilişkiler tüm veçheleriyle ele alınacak, ikili ticaret hacminin ve karşılıklı olarak yatırımların arttırılması için alınması gereken önlemler üzerinde durulacak, ayrıca güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunulacaktır.

Konuk Kral, resmi temaslarının ardından, 6 Mart 2013 Çarşamba günü TOBB tarafından onuruna verilecek çalışma kahvaltısında işdünyası temsilcileriyle biraraya gelecek ve bazı savunma sanayii tesislerinde incelemelerde bulunacaktır.  

Ürdün Haşimi Krallığı Kralı Majesteleri II. Abdullah Ibn Al Hussein’in ülkemizi ziyareti, bölgemizde hassas gelişmelerin yaşandığı bir dönemde bölgenin iki anahtar ülkesi olan Türkiye ve Ürdün arasındaki işbirliğinin pekiştirilmesini sağlayacaktır.

Yazdır Paylaş Yukarı