"Yeni Bir Dünya ve Erbakan" Sempozyumu Dolayısıyla Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak'a Gönderdikleri Mesaj

02.03.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Son 50 yılda sadece Türk siyasi tarihinin değil, bölgemiz siyasi tarihinin de en önemli şahsiyetlerinden biri olan eski Başbakanımız merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Hakk’a vasıl oluşunun ikinci yıldönümü vesilesiyle “Yeni Bir Dünya ve Erbakan” isimli uluslararası bir sempozyumun düzenlenmesinden büyük memnuniyet duydum.

Benim hayatımda da önemli bir yeri bulunan rahmetli Hocamızı anmak amacıyla tertiplenen bu uluslararası etkinlik nedeniyle sizi ve sempozyumun düzenlenmesine katkıda bulunan herkesi tebrik ediyor, bütün katılımcıları muhabbetle selamlıyorum.

Merhum Erbakan Hoca, sadece Türk siyasetinin yetiştirdiği büyük bir devlet adamı değildi. Aynı zamanda vakur ve yılmaz bir dava adamıydı. Türkiye’de yeni bir siyasi anlayışa öncülük eden, milli ve manevi değerlere bağlı kişilerin, gençlerin siyaset ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasının önünü açan, onları siyaset ve ülke yönetimine taşıyan basiret ve öngörü sahibi bir liderdi.

Ben de kendisiyle çok yakın çalışma imtiyaz ve mutluluğuna sahip oldum. Bunu geçmişte olduğu gibi bugün de büyük bir değer ve ayrıcalık olarak görüyorum.

Rahmetli hocamız bu toprakların değerlerine bağlı bir Anadolu insanıydı. Aynı zamanda olağanüstü zeki ve kabiliyetli bir insandı. Mükemmel bir tahsil görmüştü. Nazik, zarif, kibardı. Bitmek tükenmek bilmeyen bir çalışma azmi ve kararlığı vardı. Kendisiyle yıllarca çok yakın çalışan biri olarak bu üstün meziyetlerine bizzat şahitlik ettim.

Büyük bir vatansever olan merhum Erbakan’ın tüm hedefi millete hizmet etmekti. Halka hizmetin Hakk’a hizmet olduğuna inanan bir liderdi. Tüm hayali kalkınmış ve müreffeh bir Türkiye’ydi. Bu nedenle, geniş anlamda sanayinin gelişmesi ve ekonomik kalkınmaya büyük önem verdi. Zenginliğin paylaşılmasında daima adil bir düzenin tesis edilmesini hedefledi.

Necmettin Erbakan sadece kendi vatanı ve ülkesi için değil, tüm İslam alemi ve insanlık için mutluluk ve esenlik isteyen bir liderdi. Dünyanın neresinde olursa olsun Müslümanlara karşı yapılan haksızlık ve yanlışlıklara karşı mücadele verdi. Özellikle İslam dünyasının son yüzyılda yaşadığı acıların ızdırabını yüreğinde hissettiğinden, İslam ülkeleri arasında işbirliği, dayanışma ve eşgüdüme çok önem verdi. Başbakanlığı sırasında bu yolda önemli adımlar attı, bizleri de bu yolda seferber etti.

Merhum hocamız, inançlı bir fikir,  siyaset ve devlet adamı olarak daima kendi değer ve hasletlerimiz ile günümüz dünyasının olumlu değerlerinin birlikte yaşatılabileceğini göstermeye çalıştı.

Demokrasi yoluyla iktidara gelinip iktidardan gidilebileceğini göstermesi, daima halkın iradesine saygı duyması, halka hizmet için halkın onayının alınacağı siyasi mekanizmalara samimiyetle inanması, hayatı boyunca mücadelesini meşru zeminlerde araması ve herkesin temel hak ve özgürlüklerine saygı göstermesi, Sayın Erbakan’ın İslam ülkelerindeki benzer siyasi akımlar için örnek alınabilecek en önemli özellikleri arasında yer alır.

Bugün aranızda bulunan değerli yabancı misafir ve dostlarımızın Erbakan hocamızın bu anlayış ve yöntemlerini iyi tahlil etmeleri halinde, İslam dünyasında barış, huzur ve refahın daha hızlı tesis edileceğine ve bugünlerde bazı mihraklar tarafından İslam dünyasının imajını bozmaya yönelik çabaların boşa çıkarılacağına inanıyorum.

Bu vesileyle, Erbakan hocamızı bir kez daha rahmetle anıyor, başta hocamızla birlikte siyasi hayatım boyunca geçmişteki partilerimizde beraber büyük hizmetler verdiğimiz dostlarım olmak üzere tüm katılımcıları ve yabancı konukları muhabbetle selamlıyorum. Hocamızın mekanı cennet olsun.

Yazdır Paylaş Yukarı