Sırbistan Cumhurbaşkanı Nikoliç'in Ülkemizi Ziyaretleri

01.02.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sırbistan Cumhurbaşkanı Sayın Tomislav Nikoliç, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetlerine icabetle, 4-5 Şubat 2013 tarihlerinde ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir.

Sözkonusu ziyaret, dönemin Cumhurbaşkanı Boris Tadiç’in 2007 yılında ülkemizi ziyaretinin ardından, Sayın Cumhurbaşkanımızın 25-27 Ekim 2009 tarihlerinde Belgrad’a 23 yıllık bir aradan sonra bu düzeyde gerçekleştirdikleri ilk ziyaretin iadesi mahiyetini taşımaktadır.

Bu aynı zamanda, son beş yıl içinde iki ülke arasında çeşitli vesilelerle Devlet Başkanı düzeyinde karşılıklı olarak gerçekleştirilen altıncı ziyarettir. Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanımız, son olarak 26 Nisan 2011 tarihinde Karadjordjevo kentinde düzenlenen Türkiye-Bosna-Hersek-Sırbistan Üçlü Balkan Zirvesi’ne katılmak üzere Sırbistan’a gitmişler, Cumhurbaşkanı Nikoliç ise Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatının 10. kuruluş yıldönümü münasebetiyle 26 Haziran 2012 tarihinde İstanbul’da düzenlenen Zirve’ye katılmıştır.

Konuk Cumhurbaşkanı, Ankara’daki resmi görüşmelerini 4 Şubat’ta tamamladıktan sonra ertesi gün temas ve incelemelerine İstanbul’da devam edecektir. Bu bağlamda İstanbul’da Türk iş çevrelerinin seçkin temsilcileriyle de biraraya gelecektir.

Balkanlarda kalıcı barış, huzur, istikrar ve güven ortamının tesisi bakımından büyük önem taşıyan iki ülke arasındaki ilişkilerin tüm boyutlarıyla gözden geçirileceği bu ziyaret vesilesiyle, güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir teatisinde bulunulacaktır.

Türkiye ile Sırbistan arasında son dönemde ivme kazanan ve bölgesel barış ve istikrar bakımından fevkalade müspet tesir doğuran yoğun ilişkilerin yeni bir halkasını teşkil edecek bu ziyaret, iki dost ülke arasında ilave işbirliği imkânları geliştirilerek ikili ilişkilerimizin geleceğine güvenle bakılmasına katkı sağlayacaktır.

Yazdır Paylaş Yukarı