I. İnönü Zaferi'nin Yıl Dönümü

09.01.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, I. İnönü Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla yayımlanmasını istedikleri mesajları aşağıda sunulmaktadır:

“İstiklal Savaşı, milletimizin Büyük Atatürk önderliğinde zor şartlar altında verdiği bir onur, gurur ve varolma mücadelesidir.

Nihai zafere ulaşma sürecinde çok çetin yollardan geçilmiş, adım adım sonuca ulaşılmıştır. I. İnönü Zaferi de, milli mücadelenin çok kritik bir aşamasında kazanılmış, hayati başarılardan biridir.

Batı Cephesi’ndeki ilk zafer olma özelliğiyle de öne çıkan bu zafer, milletimize moral ve inanç aşılamış, ordumuzun gücünü ve vatana sahip çıkma kararlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir.

I. İnönü Zaferi’nin yıl dönümünde atalarımızın vatan, bağımsızlık ve özgürlük için verdikleri mücadeleyi, bizlere hür, müstakil, güçlü bir ülke bırakmak için yaptıkları emsalsiz fedakarlıkları, bugünlere gelmemiz için ne bedeller ödendiğini bir kez daha hatırlıyoruz.

Bizler de, miras aldığımız Türkiye Cumhuriyeti’ni birlik ve beraberlik içinde parlak yarınlara taşımak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz.

I. İnönü Zaferi'nin yıl dönümünde Büyük Atatürk'ü, Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü'yü, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını saygıyla ve rahmetle yad ediyorum."

Yazdır Paylaş Yukarı