Basın Açıklaması

02.01.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımız, gelenekselleştirdiği toplantı çerçevesinde; Yasama, Yürütme ve Yargı organlarının başkanlarıyla Çankaya Köşkü'nde biraraya gelmiştir.

Toplantıya; TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Sayın Ali Alkan, Danıştay Başkanı Sayın Hüseyin H. Karakullukçu, Adalet Bakanı ve HSYK Başkanı Sayın Sadullah Ergin, Sayıştay Başkanı Sayın Recai Akyel, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Sayın Serdar Özgüldür, Askeri Yargıtay Başkanı Hak. Tuğg. Sayın Hasan Dengiz, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanı Hak. Tuğg. Sayın Abdullah Arslan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Sayın Mustafa İsen ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Sayın O. Koray Ertaş katılmıştır.

Toplantıda Yasama, Yürütme ve Yargı ile ilgili temel konular ele alınmış ve karşılıklı olarak görüşler paylaşılmıştır.

Bu çerçevede hukuk sistemimizle ilgili meseleler üzerinde de durulmuş ve Anayasa çalışmaları ile Devlet organlarının daha etkin bir şekilde görev yapması konusunda değerlendirmelerde bulunulmuştur.

Yemeğe katılan yargı organlarının başkanları kendi alanlarına giren konulara ilişkin yaşanan gelişmeler hakkında bilgi vermişlerdir.

Yazdır Paylaş Yukarı