Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin Yıldönümü

27.12.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin yıldönümü nedeniyle yayımlanmasını istedikleri mesajları aşağıda sunulmaktadır:

"Kurtuluş Savaşı’nın  zafere ulaşmasında en önemli güç, Türk milletinin, birlik ve beraberlik içinde bağımsızlığı uğruna sergilediği azim ve kararlılık olmuştur.

Milli kongrelerin toplanmasının ardından 27 Aralık 1919’da şehirlerine gelen Büyük Atatürk ve beraberindekileri karşılayan Ankaralılar, milli birliğin en güzel örneğini sergilemiştir.

Ankaralıların coşku ve heyecanları, Atatürk ve arkadaşlarına kendilerini bekleyen zorlu mücadelede büyük cesaret ve moral vermiştir. Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, istiklal mücadelesini zafere ulaştıran süreçteki en önemli dönüm noktalarından birini oluşturmaktadır.

Kurtuluş Savaşı’nın yönetim merkezi Ankara, TBMM’nin açılması, Cumhuriyet’in ilanı ve birço önemli karara ev sahipliği yapmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti olma sorumluluğunu bugüne kadar layıkıyla yerine getirmiştir.

Cumhuriyet’le birlikte büyüyen Ankara, sahip olduğu değerleri koruyarak gösterdiği gelişmeyle, bugün dünyanın sayılı başkentleri arasındaki yerini almıştır.

Ankara’ya gelişinin yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyor, vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum."

Yazdır Paylaş Yukarı