Libya Genel Ulusal Kongre Başkanı ve Devlet Başkanı Muhammed Yusuf Mugrayyif'ın Ülkemizi Ziyareti

05.12.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Libya Genel Ulusal Kongre Başkanı ve Devlet Başkanı Muhammed Yusuf Mugrayyif, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetlerine icabetle, 6-8 Aralık 2012 tarihlerinde ülkemize bir ziyaret gerçekleştirecektir.

Konuk Devlet Başkanı, 7 Aralık 2012 Cuma günü Ankara’da gerçekleştireceği görüşmelerin ardından, temas ve incelemelerine 8 Aralık 2012 Cumartesi günü İstanbul’da devam edecektir. Libya Genel Ulusal Kongre Başkanı ve Devlet Başkanı Mugrayyif’ın, ziyareti çerçevesinde resmi temaslarının yanısıra, Türk iş çevreleri temsilcileriyle de biraraya gelmesi öngörülmektedir.

Libya’da 7 Temmuz 2012 tarihinde düzenlenen ve kurallara uygunluğu uluslararası gözlemciler tarafından da teyit edilen Genel Ulusal Kongre seçimleri, Libya halkının 2011 yılında başlattığı özgürlük, demokrasi ve adalet mücadelesinde tarihi bir dönüm noktası teşkil etmiştir. Genel Ulusal Kongre seçimlerinin ardından, Libya halkı, demokratikleşme yolundaki kararlılık ve güçlü inancıyla, dönüşüm sürecini ilerletmeye devam etmekte ve ülkenin siyasi, ekonomik ve sosyal alanda yeniden yapılanması için cesur ve kapsamlı adımlar atmaktadır.

Türkiye, her zaman dost ve kardeş Libya halkının yanında yeralmış; dönüşüm süreci çerçevesinde demokrasi ve temel özgürlüklere dayalı, müreffeh ve istikrar içinde kalkınan bir ülke yaratma yolunda atılan adımlara elinden gelen her türlü desteği sağlamıştır. Libya Genel Ulusal Kongre Başkanı ve Devlet Başkanı Mugrayyif in 6-8 Aralık 2012 tarihlerinde ülkemize yapacağı ziyaretle, Türkiye’nin Libya’ya yönelik bu güçlü desteği en üst düzeyde bir kez daha teyit edilecektir.

Ziyaret kapsamındaki görüşmelerde, ikili ilişkiler tüm veçheleriyle gözden geçirilecek, güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulacak, bölgesel ve küresel barışa katkı sağlayacak şekilde iki ülke arasında yeni işbirliği alanları tesisi üzerinde durulacak ve ülkemizin Genel Ulusal Kongre ile yeni Libya Hükümetine olan desteğinin önümüzdeki dönemde daha da arttırılması imkanları değerlendirilecektir.

Yazdır Paylaş Yukarı