Bulgaristan Cumhurbaşkanı Plevneliev'in Ziyareti

23.11.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Sayın Rosen Plevneliev, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetlerine icabetle, 28-29 Kasım 2012 tarihlerinde ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir.

Sözkonusu ziyaret, Sayın Cumhurbaşkanımızın 10-12 Temmuz 2011 tarihlerinde Bulgaristan’a gerçekleştirdikleri ziyaretin iadesi mahiyetini taşımaktadır. Bu, son dört yıl içinde iki ülke arasında karşılıklı olarak Devlet Başkanı düzeyinde gerçekleştirilen üçüncü ikili resmi ziyarettir. Sayın Cumhurbaşkanımız ayrıca, Sofya’da düzenlenen Enerji Zirvesi’ne katılmak üzere 24-25 Nisan 2009 tarihlerinde de Bulgaristan’ı ziyaret etmişlerdi.

Konuk Cumhurbaşkanı, Ankara’daki programını 28 Kasım’da tamamladıktan sonra ertesi gün temas ve incelemelerini İstanbul’da sürdürecektir. Bu bağlamda İstanbul’da Türk iş çevrelerinin seçkin temsilcileriyle de biraraya gelecektir.

İki komşu ülke arasındaki yakın dostluk, ittifak ve işbirliği anlayışının teyit edileceği ziyaret kapsamındaki görüşmelerde, ikili ilişkiler tüm veçheleriyle gözden geçirilecek, yeni işbirliği imkânları üzerinde durulacak ve Balkanlar başta olmak üzere, güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulacaktır.

Son dönemde yoğunluk kazanan üst düzey ziyaretlerin yeni bir halkasını teşkil edecek bu ziyaret dost, komşu ve müttefik Bulgaristan ile esasen mükemmel seviyede bulunan ilişkilerimizin her alanda daha da ileriye taşınmasına katkıda bulunacaktır.

 

Yazdır Paylaş Yukarı