KKTC'nin Kuruluş Yıl Dönümü

15.11.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 29’uncu yıl dönümü nedeniyle KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu'na Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen aracılığıyla gönderdikleri mesajın metni aşağıda sunulmaktadır:

 “Sayın Cumhurbaşkanı, Aziz Kardeşim,

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 29’uncu yıl dönümü münasebetiyle, Zat-ı Devletleri’ni ve şahsınızda tüm Kıbrıs Türk halkını içtenlikle kutlarım.

Kıbrıs Türk halkının, siyasi eşitlik ve özgürlük mücadelesinde elde ettiği müstesna başarının gerçek tezahürü olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin insan haklarına saygılı ve demokratik hukuk devleti kimliğini geliştirme yolunda her geçen gün mesafe katetmesi, tüm Türk milleti için büyük bir mutluluk kaynağıdır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, gelişen kurumları ve çoğulcu demokrasisinin kökleştiği siyasi yapısıyla Kıbrıs Türkü’nün teminatı, bizlerin de iftihar kaynağı olmaya devam etmektedir.

Kahraman Kıbrıs Türk halkı, hukukunu ve hürriyetini kararlılıkla savunurken Zat-ı Devletleri’nin liderliğinde Ada’da adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılabilmesi için her türlü yapıcı çabayı iyi niyetle göstermiş, Kıbrıs Adası’nın Doğu Akdeniz’de bir barış, istikrar ve refah unsuruna dönüşmesi için sabırla mücadele etmekten vazgeçmemiştir.

Türk tarafı, önümüzdeki yıl yarım yüzyılı geride bırakacak olan Kıbrıs sorununun bir an önce adil ve kalıcı bir siyasi çözüme kavuşturulması yolunda üzerine düşeni yaptığını tüm dünyaya göstermiştir. Uluslararası toplumun, Kıbrıs Türk halkına yıllardır uygulanan haksız ambargo ve kısıtlamalara son verilmesi yönündeki taahhütlerinin artık müşahhas adımlara dönüşmesi için bir an önce harekete geçmesi gerekmektedir.

Anavatan Türkiye, şüphesiz, tarihi ve ahdi mesuliyetlerinin bilinci ve artan gücüyle, haklı mücadelesinde gelecekte de her koşulda Kıbrıs Türk halkının yanında tereddütsüz yer alacak, Kıbrıs Türkü’nün kalıcı bir uzlaşma yönündeki iradesini desteklemeyi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ekonomik ve toplumsal gelişmesine katkı sağlamaya yönelik her tür çabayı sürdürecektir. Kıbrıs Türk halkının hür, müreffeh, güçlü ve bugün ve gelecekte kendi kaderinin tartışmasız sahibi olarak yoluna devam etmesi için tarihi önemde adımları elbirliği ve kararlılıkla atmaktayız.

Bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin mevcudiyetinde vücut bulan Kıbrıs Türkleri’nin Ada üzerindeki eşit siyasi hakları ve kurucu iradeleri ile Anavatan Türkiye’nin etkin ve filli garantisi temelinde varılacak bir siyasi çözüm, sadece Ada’da değil, tüm Doğu Akdeniz’de bir işbirliği ve refah ortamı sağlayacaktır.

Bu düşüncelerle, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramınızı yeniden kutluyor, şahsınızda kardeş Kıbrıs Türk halkına huzurlu, güvenli ve parlak bir gelecek temenni ediyorum.”

Yazdır Paylaş Yukarı