Kongo Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın Ülkemizi Ziyareti

14.11.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Kongo Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Denis Sassou Nguesso, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetlerine icabetle, 14-16 Kasım 2012 tarihlerinde ülkemize resmi ziyaret gerçekleştirecektir.

Konuk Cumhurbaşkanı, 15 Kasım Perşembe günü Ankara’da başlayacağı resmi görüşmelerin ardından, temas ve incelemelerine 16 Kasım Cuma günü İstanbul’da devam edecektir. Cumhurbaşkanı Sayın Sassou Nguesso’nun, İstanbul’da Türk iş çevreleri ile biraraya gelmesi öngörülmektedir.

Kongo Cumhuriyeti’nden Türkiye’ye Devlet Başkanı seviyesinde ilk kez yapılacak olan bu ziyaret ile, stratejik ortağımız Afrika’ya açılım politikamız bağlamında Kıta ülkeleriyle pekiştirilmesi hedeflenen istişare ve temaslara bir yenisi eklenecektir.

Sözkonusu ziyaret, ayrıca, imzalanması planlanan anlaşmalar vasıtasıyla iki ülke arasındaki dostane işbirliğinin ahdi zemininin sağlamlaştırılmasına da katkıda bulunacaktır.

Cumhurbaşkanı Sayın Sassou Nguesso’nun tarihi nitelik taşıyan ziyareti, Kongo Cumhuriyeti ile ikili ilişkilerimizin tüm yönleriyle en üst düzeyde gözden geçirilerek güçlendirilmesine, ilave işbirliği alanlarının değerlendirilmesine ve Afrika kıtasında öne çıkan bölgesel meseleler ile uluslararası gelişmelerin ele alınmasına imkan sağlayacaktır.

 

Yazdır Paylaş Yukarı