Atatürk’ü Anma Toplantısı’nda Siirt’te Askeri Helikopterin Düşmesi Sonucu 17 Askerimizin Şehit Olması Nedeniyle Yaptıkları Açıklama

10.11.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Değerli konuklar,

Bugün sabahın erken saatlerinde yüreğimizi dağlayan ve hepimizi çok derin üzüntüye sevk eden haber bizlere ulaştı. Şimdi de kamuoyu bundan haberdar oldu.

Her şeyden önce milletin huzuru için, ülkenin bütünlüğü için, halkın güvenliği için en zor şartlar altında bile en kıymetli varlığı olan canını feda ederek bu mücadeleyi yürüten güvenlik güçlerimize, başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere, bütün güvenlik kuvvetlerimize şükranlarımı bir kez daha sunuyorum.

Bugün sabah saat 07.15’te Siirt’in Bilgili Köyü civarında maalesef subay, astsubay, er; 17 şehidimiz oldu. Başta Genelkurmay Başkanımız, kuvvet komutanlarımız hepsinin şahsında, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne başsağlığı diliyorum, bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Nasıl Kurtuluş Savaşı’nda İstiklal Harbi’nde o zaman bu ülkenin kurtulması için, bağımsızlığı için, özgürlüğü için, sivil asker varıyla yokluğuyla herkes bir bütün olmuş ve çok büyük bir fedakarlıkla bu ülke kurtarılmış ve yeniden kurulmuşsa bugün de aynı ruh aynı inançla ülkenin birliği bütünlüğü ve halkın huzuru için terörle amansız bir mücadele verilmektedir. Bu mücadelede sivil asker bütün milletimiz bir bütündür.

Şunu bir kez daha hatırlatmak isterim, bölgemizde özellikle de komşularımızda ortaya çıkan siyasi gelişmeler, istikrarsızlıklar, bunları bir fırsat bilip terörden güç alanlar ve terör vasıtasıyla milletimizi devletimizi hizaya getireceklerini zannedenler çok büyük bir yanılgı içindedirler ve çok büyük bir pişmanlık duyacaklardır.

Şunu bir kez daha buradan herkesin bilmesini isterim. Varımızla, yoğumuzla büyük bir kararlılıkla terörle mücadele edilecektir. Karşımıza silahla çıkana daha güçlü bir şekilde cevap verilecektir. Bu irade de hiçbir şekilde sarsılmayacaktır. Bugün Türkiye geldiği konum itibariyle her şeyin tartışılabildiği, her şeyin konuşulabildiği en aykırı fikirlerin bile ifade edildiği bir ülkedir. Böyle bir ülkede silaha başvurmanın, şiddete başvurmanın ve teröre başvurmanın hiçbir meşruiyeti, gerekçesi asla söz konusu değildir. O bakımdan halkımız ve bütün dünya şunu bilmelidir ki teröre karşı mücadelemiz içeride ve dışarıda en tabii hakkımızdır ve bu da karalılıkla devam edecektir.

Bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün verdiğimiz şehitler sabahın o erken saatinde en zor hava şartları altında arkadaşlarına yardım etmek için her şeyi göze alıp havalanan bir helikopterimizin düşmesi ile maalesef verilmiştir. Bir kez daha kendilerine rahmet diliyorum. Ailelerine tabii ki bu acı haber ulaşacak. Ailelerin hepsine sabır diliyorum. Bütün milletimize Türk Silahlı Kuvvetlerimize tekrar başsağlığı diliyorum.

Soru : Askeri helikopterin düşmesiyle ilgili yeni bir gelişme var mı efendim?

Sayın Cumhurbaşkanımız: Çocuklar biraz önce de söyledim, tabii bütün detaylı bilgiler hep gelecek. Ama acımız çok derindir. Biraz önce söylediğim gibi detaylar ortaya çıkınca zaten Genelkurmay Başkanlığımız gerekli bilgilendirmeyi yapacaktır. Sabah ilk bilgileri bölgede vali zaten yaptı biliyorsunuz.

Bir kez daha bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu acı haber tabii ki eninde sonunda bütün hepsinin ailelerine ulaşacaktır, henüz daha erken. Hepsine Allah’tan sabır diliyorum. Terörle mücadelede asker, sivil bütün güvenlik kuvvetlerimiz ve halkımız kararlılıkla mücadelesine de devam edecektir.

Tekrar herkese başsağlığı diliyorum.

Yazdır Paylaş Yukarı