DDK Açıklaması

10.11.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Bilindiği üzere, Devlet Denetleme Kurulunun yeni çalışma programı 07.11.2012 tarihinde yazılı bir açıklamayla kamuoyuna duyurulmuştur. Yazılı ve görsel medyada yer alan çeşitli haberlerde; söz konusu çalışma programında yer alan araştırma, inceleme ve denetim konuları ile ilgili olarak gerçeğe aykırı bazı değerlendirmelerde bulunulduğu görülmüştür.

2443 sayılı Kanun ile kurulan Devlet Denetleme Kurulu, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 108 inci maddesinde belirlenen; tüm kamu kurum ve kuruluşlarında ve sermayesinin yarısından fazlasına bu kurum ve kuruluşların katıldığı her türlü kuruluşta, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarında, her düzeydeki işçi ve işveren meslek kuruluşlarında, kamuya yararlı derneklerle vakıflarda, tüm eylem ve işlemlerin hukuka uygunluğunun sağlanması ile görülen hizmetlerin düzenli ve verimli şekilde yürütülmesi ve geliştirilmesinin sağlanması amacıyla her türlü inceleme, araştırma ve denetlemeleri yapmaktadır.

Devlet Denetleme Kurulunun yeni çalışma programında yer alan konu ve kurumlar hakkında planlanan çalışmalarda da söz konusu kurum ve hizmetlerin düzenli ve verimli bir şekilde yürütülmesi ve geliştirilmesinin sağlanması amaçlanmıştır.

Bu bağlamda, 2013 yılı çalışma programı, söz konusu kurumlar hakkında alınmış ihbar ve şikâyetler üzerine hazırlanmamıştır. Çalışma programında yer alan konu başlıkları; denetim sıklığı ve denetim öncelikleri gibi hususlar dikkate alınarak, tamamıyla Devlet Denetleme Kurulunun düzenli planlama çalışmaları kapsamında belirlenmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yazdır Paylaş Yukarı