Basın Açıklaması

26.09.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımız, Tunceli’de altı askerimiz ve bir vatandaşımızın şehit olması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasını istemişlerdir:

 “Tunceli’de askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada, altı askerimizin ve bir vatandaşımızın şehit olması nedeniyle büyük bir acı ve üzüntü içindeyiz.

Ateş, ailelerimizle birlikte, tüm milletimizin yüreğine düşmüştür.  

Terörle mücadele uzun soluklu bir mücadeledir ve sadece güvenlik boyutuyla değil, ekonomik, sosyal, kültürel boyutlarıyla da yürütülmektedir. Bu mücadele, büyük acılar yaşansa da, müsamaha gösterilmeden, kararlılıkla ve hassasiyetle devam edecektir.

Terörle mücadelede üstün bir gayret gösteren, mukaddes vatan görevini cesaretle ve kahramanca yerine getiren güvenlik güçlerimize takdirlerimi ifade ediyorum. Devletimizin bekasının ve aziz vatanımızın korunması için fedakarlıkların en büyüğünü yapan tüm şehit yakınlarına şükranlarımı sunuyorum.

Bu menfur saldırıda şehit olan askerlerimize ve vatandaşımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerimize, milletimize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı diliyorum. Yaralımıza acil şifa dileklerimi iletiyorum.”

Yazdır Paylaş Yukarı