2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılının Başlaması

16.09.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılının başlaması dolayısıyla yayımladıkları mesajları aşağıda sunulmaktadır:

“Teknolojideki gelişmelerin paralelinde dünyamız büyük bir hızla yenilenmekte ve dönüşmektedir. Bilginin ve teknolojinin üreticisi konumundaki ülkeler, bu süreçte öncü rol oynamakta ve geleceğin dünyasını şekillendirmektedir.

Günümüzde yaşanan bu hızlı dönüşümün itici gücü, iyi eğitim almış,  nitelikli insan gücüdür. Bilgiyi üreten ve paylaşan, insanlığın yararına sunabilen genç nesiller ülkelerin en büyük zenginliğidir.

Bu yoğun rekabet ortamında tüm ülkeler eğitim sistemlerini, çağın gerekleri doğrultusunda ele almak; yeniliklere uyum sağlayabilecek, uzun vadeli planlamayı gerektiren bir anlayışla uygulamaya koymak zorundadır.

Eğitim, dünyayla her alanda yarışmak isteyen Türkiye’nin en öncelikli konusu olmuştur. Kaliteli ve modern eğitim imkanlarının ülkenin her köşesine ulaştırılması, yeni nesillerin eşit şartlarda, tüm fırsatlardan ve teknolojik araçlardan yararlanarak yetiştirilmesi büyük önem taşımaktadır.

Günümüzde esas olan, ezbercilikten uzak, öğrencilerimizin ruhsal gelişimlerini temel alan, araştırmayı, sorgulamayı, eleştirel düşünceyi destekleyen, özgüvenli, sorumluluk sahibi ve sorunlara duyarlı nesiller yetiştirebilecek bir eğitim anlayışıdır.

Temel amacımız, insan haklarına, her türlü düşünceye saygılı, demokratik değerleri özümsemiş, yeteneklerinin bilincinde, gelişmeye ve yeniliklere açık, bilginin gücüne inanan, Türkiye’nin modern dünyanın öncüleri arasındaki yerini almasına katkı sağlayacak bireyler yetiştirmektir.

Eğitimin her kademesinde standartların ve kalitenin yükselmesi, vatandaşlarımızın her yaşta eğitimin önemini kavraması ve yaşam boyu eğitimi benimsemesinin zorunlu olduğunu hatırlatmakta fayda görüyorum.

Bu süreçte en büyük destekçimiz, eğitimin önemine inanmış hayırsever vatandaşlarımızdır. Devlet-vatandaş işbirliğiyle yürütülen eğitim seferberliği, çocuklarımıza ve gençlerimize aydınlık bir geleceğin kapılarını açacaktır.

Tüm zorlu koşullarına rağmen, yurdumuzun her köşesinde fedakarca görev yapan öğretmenlerimize de bu vesileyle, bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

2012-2013 eğitim-öğretim yılına başlarken, çocuklarımızın ve gençlerimizin heyecan ve coşkularını yürekten paylaşıyor, değerli öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve tüm eğitim camiasına başarılar diliyor, selamlarımı ve sevgilerimi iletiyorum.”

Yazdır Paylaş Yukarı