731. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri

09.09.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, 731. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri dolayısıyla, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar'a gönderdikleri mesaj aşağıda sunulmaktadır:

Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluşuna ev sahipliği yapan Söğüt, milletimizin ezelden ebede süren yolculuğunda çok önemli bir merkez olmuştur.

Yüzlerce yıl önce liderliğini yaptığı Kayı Boyu'yla Söğüt'e yerleşen Ertuğrul Gazi, bilgeliği, cesareti, adaletli tutumu ve ileri görüşlülüğü ile örnek bir lider olmuştur. Ertuğrul Gazi, başta oğlu Osman Bey olmak üzere kendinden sonraki devlet adamlarına da rehberlik etmiştir.

Babasının ilke ve ideallerini en iyi şekilde hayata geçiren Osman Gazi, üç kıtada hüküm sürecek Osmanlı Devleti'nin temellerini atmıştır. Küçük bir beyliğin büyük cihan imparatorluğuna dönüşmesi, kuruluş ilke ve felsefesinin ne kadar doğru ve ilerici olduğunu da göstermektedir. 

Hızla büyüyen Osmanlı Devleti, gittiği her yere medeniyet, adalet ve hoşgörü götürmüş, çevresindeki gelişmelerde belirleyici rol oynamıştır. Osmanlı Devleti, köklü devlet geleneği, zengin mirası ve oluşturduğu görkemli eserlerle, insanlık tarihinde seçkin bir yer edinmiştir. 

Osmanlı'nın adil yönetim anlayışı da, farklı inanç, köken ve kültürlerden insanların yüzyıllardır uyum içinde birarada yaşamasına imkan tanımıştır.

Bizleri tarihte güçlü kılan, birlik ve beraberliğimiz, birbirimize olan bağlılığımızdır. Milletimiz tüm zorlukları dayanışma içinde, birbirine kenetlenerek aşmıştır. Bundan sonra da böyle olacaktır.

Vatandaşlarımızın refah seviyesini daha da artırmak, ülkemizi aydınlık yarınlara taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu tür faaliyetleri de tarihimizi daha iyi anlamak ve değerlerimize sahip çıkarak genç nesillere tanıtmak bakımından önemli buluyorum.

Osmanlı'nın temellerinin atıldığı topraklarda yıllardır yapılan Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenliklerinin bundan sonra da aynı coşkuyla kutlanması temennisiyle, Ertuğrul Gazi'yi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi sunuyorum.”

Yazdır Paylaş Yukarı