30 Ağustos Zafer Bayramı

29.08.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajları aşağıda sunulmaktadır:

"Milletlerin tarihlerinde çok önemli günler vardır.  Bugün, bağımsızlık inancımızı, hür ve müstakil yaşama kararlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiğimiz Büyük Zafer'in 90. yıl dönümüdür.

30 Ağustos Türk milleti için onur ve gurur günüdür. Bütün Türkiye hep birlikte kenetlenerek bu günü kutlamanın mutluluğunu yaşarken, bu vatan için canını veren tüm şehitlerine minnet duymakta, onları rahmetle ve şükranla anmaktadır.

Milletimiz ve Ordumuz Kurtuluş Savaşı’nda Atatürk önderliğinde bir varolma mücadelesi vermiş, yokluklar içinde kendisinden kat kat üstün ordulara karşı büyük bir zafere imza atmıştır.

Bu eşsiz zaferin tek kaynağı, birbirine kenetlenmiş bir milletin vatanına, özgürlüğüne ve değerlerine olan aşkı ve inancıdır. Bu duygular milletimizi hep güçlü ve dimdik ayakta tutmuş, kurduğumuz devletlerin dünya tarihine yön vermesine imkan sağlamıştır.

Tarih boyunca farklılıklarımız birliğimizi tamamlayan zenginliklerimiz olmuştur. Bin yıldır hoşgörüyü, saygıyı, sevgiyi, birlikte barış içinde yaşama kültürünü en iyi biçimde gösteren bir milletiz. Birlik ve beraberliğimize asırlardır kimse zarar veremediği gibi, bundan sonra da buna yeltenenler hüsrana uğrayacaktır.

Aziz vatanımız için, vatandaşlarımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için gözünü kırpmadan şehit ve gazi olan kahramanlarımızın emanetlerine kararlılıkla sahip çıkacağız. Onlar yüce milletimizin en değerli varlıklarıdır.

Atalarımız bu toprakları canlarıyla, kanlarıyla vatan yaptılar. Cumhuriyet'i kurdular, yakılan yıkılan Anadolu'yu yeniden inşa ettiler ve büyük bir kalkınma hamlesi başlattılar.

Bugün bizler de onların mirasçısı olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak, milletimize daha güzel imkanlar sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Milletçe elde ettiğimiz başarılar ve ülkemizin geldiği seviye, yolumuzun açık olduğunun en önemli göstergesidir. Büyük hamleler gerçekleştiren Türkiye geleceğe umutla bakmakta  ve güvenle yoluna devam etmektedir.

Tarihte parlak zaferlere imza atan Kahraman Ordumuz da, bölgesinde bir güç ve istikrar unsuru olarak ülkemizin saygınlığını artırmaktadır. Ordumuzun vatan savunmasında ve uluslararası görevlerdeki başarılarıyla iftihar ediyoruz. Görev ve sorumluluklarını yüksek bir vazife bilinciyle yerine getiren Türk Silahlı Kuvvetleri’ne terörle mücadeledeki üstün fedakarlıklarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Türkiye, önemli jeostratejik konumunun da bir gereği olarak ordusunu güçlü tutmak, etkinliğini ve caydırıcılığını artırmak durumundadır. Bu amaçla gerçekleştirilen modernizasyon çalışmalarını takdirle karşılıyoruz.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda, Cumhuriyetimizin kurucusu Aziz Atatürk'ü, silah ve dava arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

Büyük Zafer’in 90. yılında, milletimizin, tarihi zaferlerle dolu şanlı Ordumuzun mensuplarının, dünya barışının sağlanmasına katkıda bulunmak için yurtdışında üstün başarıyla görev yapan birliklerimizin Zafer Bayramı’nı en içten duygularla kutluyor, vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum."

Yazdır Paylaş Yukarı