Zafer Haftası

26.08.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın Zafer Haftası mesajları aşağıda sunulmaktadır:

“Türk milleti tarihin her döneminde bağımsızlığını, özgürlüğünü ve canından aziz bildiği vatanını korumak uğrunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmamıştır. Bu anlayış, irade ve kararlılık, milletimizin girdiği her mücadeleden muzaffer olarak çıkmasını sağlamıştır.

Büyük Zafer’in kazanıldığı Zafer Haftası da, milletimizin bağımsızlık inancının ve vatan sevgisinin önünde hiçbir gücün duramayacağını gösteren müstesna bir örnek olarak tarihteki yerini almıştır.

26 Ağustos 1922’de Afyon Kocatepe’den başlayan Büyük Taarruz, zafere giden yoldakı en önemli kilometre taşını oluşturmaktadır. 30 Ağustos Zaferi’nin elde edilmesi ve İzmir’in kurtarılmasıyla, Atatürk’ün önderliğinde millet-ordu bütünleşmesiyle yürütülen İstiklal Savaşı nihai hedefine ulaşmıştır. Böylelikle milletimiz ve ordumuz, içinde bulunduğu imkansızlıklara rağmen, tarihe altın harflerle işlenen büyük bir destan yazmıştır.

Hür ve müstakil yaşama kararlılığımızı tüm dünyaya en güçlü şekilde ilan eden 30 Ağustos Zaferi’yle vatan toprakları kurtarılırken, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının yolu da açılmıştır. 30 Ağustos Zaferi, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini sağlamlaştıran bir zafer olarak hepimize gurur vermektedir.

Kahraman mehmetçiklerimiz, İstiklal Harbi’ndeki kahramanlıklarıyla, emsalsiz fedakarlıklarıyla kıvanç kaynağımızdır. 

Cumhuriyetin ilanıyla birlikte Atatürk’ün öncülüğünde topyekun bir kalkınma seferberliği başlatan Türkiye, muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma ülküsü doğrultusunda şüphesiz önemli mesafe katetmiştir. Son yıllarda gerçekleştirilen ve bu sürece ivme kazandıran siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlardaki hamleler, Türkiye’nin geleceğinin parlak olduğunu en güzel şekilde ortaya koymaktadır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün ölümsüz sembolleri şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum.

Zafer Haftası'nı kutluyor, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tüm mensuplarına ve vatandaşlarıma selam ve sevgilerimi iletiyorum."

Yazdır Paylaş Yukarı