3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın Vefat Yıl Dönümü

22.08.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın vefat yıl dönümü nedeniyle yayımladıkları mesaj aşağıda sunulmaktadır:

"1986 yılında ebediyete intikal eden Celal Bayar, saygın bir siyaset ve devlet adamı olarak tarihimizin bir dönemine damgasını vurmuştur.

Celal Bayar’ın tek ideali, vatanına ve milletine hizmet etmek olmuştur. İstiklal Savaşı’nın “Galip Hoca”sı Celal Bayar, Cumhuriyet’in kuruluş yıllarından itibaren seçkin görevler üstlenmiş, Türkiye’nin benimsediği hedefler doğrultusunda ilerlemesi amacıyla yılmadan gayret göstermiştir.

Siyasi tarihimizdeki önemli bir kilometre taşını oluşturan çok partili siyasi hayata geçiş sürecinde etkin rol oynayan Celal Bayar, demokrasimizin gelişmesine büyük katkı sağlamıştır. 

Celal Bayar, demokratik çizgisi, fikirleri ve hizmetleriyle milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir. Ömrü boyunca milletimizin yücelmesi, ülkemizin kalkınması için çalışan Celal Bayar’ı daima saygıyla hatırlayacağız.

Vefatının yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti'nin 3. Cumhurbaşkanı, değerli devlet adamı Celal Bayar'ı şükran ve rahmetle anıyor, ailesine bir kez daha başsağlığı dileklerimi iletiyorum."

Yazdır Paylaş Yukarı