Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür-Sanat Etkinlikleri

16.08.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür-Sanat Etkinlikleri dolayısıyla yayımladıkları mesaj aşağıda sunulmaktadır:

“Savaşların olmadığı, gözyaşlarının akmadığı, barış ve huzur içinde bir dünya hedefine ulaşmak için, tüm insanların birbirini anlaması, sevmesi, değerlerine saygı göstermesi ve hoşgörüyle birarada yaşaması en önemli şarttır.

Hacı Bektaş Veli, Mevlana ve Yunus Emre gibi büyük düşünür ve gönül adamlarımız, insani değerlerin yücelmesi için gayret göstermişler, yüzyıllar öncesinden barışa uzanan yolu felsefeleri ve fikirleriyle aydınlatmışlardır.

Kardeşlik, dayanışma ve hoşgörü gibi hasletlerimiz, farklılıkları zenginlik sayan, kendinden farklı olana saygı gösteren, her şeye rağmen huzur içinde birarada yaşamanın mümkün olduğuna inanan büyük düşünürlerimiz ve gönül adamlarımızın eseridir.

Yaşadığı dönemde, Anadolu'da birlik ve beraberliğin sağlanmasına büyük katkıda bulunan Hacı Bektaş Veli, günümüze ulaşan öğretisi, hayat felsefesi ve örnek yaşamıyla, sevgiyi, saygıyı, iyiliği, adaleti, kardeşliği, dürüstlüğü, affediciliği ve çalışkanlığı öğütlemektedir.

İnsanı her türlü değerin üstünde tutan Hacı Bektaş Veli'nin asırları aşarak bugün de geçerliliğini koruyan felsefesi ve fikirleri, gelecekte de insanlığa yol göstermeye devam edecektir.

Anadolu'da büyük düşünürlerimizin önderliğinde yeşeren bu şuurun ve birarada yaşama kararlılığımızın gelecek nesillere aktarılmasında, Hacı Bektaş Veli'yi anma törenleri ve benzer faaliyetlerin önemli rol oynadığına inanıyorum.

Farklılıklarımızı zenginlik olarak görüp, bunların ayrışmaya dönüşmesine hiçbir zaman fırsat vermeyen milletimiz, sahip olduğu değerlerle ve geçmişinden aldığı güçle, yarınlara emin adımlarla yürümektedir. Modern, demokratik ve müreffeh Türkiye, bu sağlam temeller üzerinde yükselmektedir.  

Hacı Bektaş Veli'yi saygı ve rahmetle anıyor, anma törenleri ve faaliyetlerin düzenlenmesinde emeği olanları tebrik ediyor, tüm vatandaşlarıma selam ve sevgilerimi sunuyorum.”

Yazdır Paylaş Yukarı