Anafartalar Zaferi'nin Yıldönümü

10.08.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Anafartalar Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla yayımladıkları mesaj aşağıda sunulmaktadır:

“Aziz milletimiz, Çanakkale Savaşlarının her safhasında, büyük bir cesaret, fedakarlık ve kahramanlık göstermiş, tarihe damgasını vuran emsalsiz bir mücadele vermiştir.

Çanakkale’de gerek deniz gerek kara savaşlarında gösterilen onurlu direniş ve elde edilen parlak zaferler, şüphesiz milli mücadele ruhunun ilk meşalesini yakmıştır.

Çanakkale Savaşlarının tarihimiz açısından en önemli sonuçlarından biri de, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal’in liderlik yeteneğini ve askeri dehasını gözler önüne sermesi olmuştur.

Anafartalar Grup Komutanı Mustafa Kemal idaresindeki Türk Ordusu'nun Anafartalar'da kazandığı Zafer, kara muharebelerinin kaderini değiştirirken, milletimizin, karşısındaki güçler ne kadar büyük olursa olsun, vatanı, bağımsızlığı ve özgürlüğü için neleri göze alabileceğini bir kez daha dünyaya ispat etmiştir.

Tarihimizin şanlı sayfaları, bizlere büyük gurur verirken, Türkiye’nin ekonomiden kültür ve sanata, bilim ve teknolojiden dış politikaya kadar her alanda daha güçlü konuma ulaşması için de dinamizm kazandırmaktadır.

Herkesin sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmesi, azim ve kararlılıkla çalışması, Türkiye’nin geleceğine güvenmesi durumunda, ülke ve millet olarak büyük başarıları yakalayacağımıza inancım tamdır.

Anafartalar Zaferi'nin yıldönümünde, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Çanakkale'de destan yazan tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.”

Yazdır Paylaş Yukarı