4. Olağanüstü İslam Zirvesi

09.08.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımız, Mekke’de gerçekleştirilecek 4. Olağanüstü İslam Zirvesi’ne katılmak üzere 13-16 Ağustos 2012 tarihleri arasında Suudi Arabistan’a resmi ziyarette bulunacaklardır.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Şartı uyarınca Olağanüstü İslam Zirveleri, “İslam âleminin çıkarlarının gerektirdiği durumlarda, İslam âlemi için hayati öneme sahip konuları değerlendirmek ve Teşkilat’ın politikalarını buna göre düzenlemek amacıyla Bakanlar Konseyi’nin tavsiyesi veya Üye Devletlerin basit çoğunluğunun desteği alınmak kaydıyla bir Üye Devletin ve Genel Sekreter’in girişimiyle” düzenlenmektedir.

İİT Genel Sekreteri ve Suudi Arabistan'ın daveti üzerine toplanacak olan 4. Olağanüstü İslam Zirvesi’nde başta Suriye, Filistin, Myanmar, Sudan ve Mali olmak üzere, çeşitli Müslüman ülke ve toplumların yaşadıkları sorunların ele alınarak, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın atabileceği somut adımların değerlendirilmesi öngörülmektedir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Mekke’de bulundukları süre zarfında İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye ülkelerin Devlet Başkanlarıyla gerçekleştirecekleri ikili görüşmelerde, güncel bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunacaklardır.

Yazdır Paylaş Yukarı