Hatay'ın Anavatana Katılmasının Yıl Dönümü

23.07.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Hatay'ın anavatana katılmasının yıl dönümü dolayısıyla yayınladıkları mesaj aşağıda sunulmaktadır:

"Türkiye Cumhuriyeti kuruluşundan itibaren barışa ve diplomasiye büyük önem vermiş, sorunlarını da hep sağduyulu akılcı politikalarla çözmüştür.

Tarihte bu anlayışın müşahhas örneklerinden biri de Hatay'ın Anavatana katılmasıdır.

Atatürk'ün büyük önem verdiği ve önemli stratejiler geliştirdiği Hatay sorunu, yıllardır sürdürülen akıllı politikalar ve diplomatik yöntemlerle çözülmüştür.

Hatay'ın anavatana katılması milli birlik ve bütünlüğümüzü güçlendiren, ülkemizi uluslararası alanda saygın  kılan, Türkiye Cumhuriyeti'nin barışçı kimliğini de ortaya koyan bir adım olmuştur.

Bu başarıda her şeyden önce, Hataylılar ve onların iradesini hayata geçiren Bağımsız Hatay Parlamentosu'nun tarihi kararı hayati önemdedir. Bağımsız Hatay Parlamentosu'nun aldığı tarihi katılım kararıyla, uzun yıllardır özlemle beklenen büyük bir kucaklaşma gerçekleşmiştir.

Hataylıların anavatanla bütünleşme konusundaki kararlılığını ve özgür iradesini ortaya koyan bu kararın, milletimizin hedeflerine emin adımlarla yürümesi bakımından önemli bir merhaleyi oluşturduğu muhakkaktır.

Hataylı vatandaşlarımızı bu milli günümüzde yürekten tebrik ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen başta olmak üzere, bu amaç uğrunda çaba harcayan herkesi saygı ve minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum."

 

Yazdır Paylaş Yukarı