Şehit Yakınları ve Gaziler Onuruna Verilecek İftar

20.07.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından şehit yakınları ve gazilerimiz onuruna verilen geleneksel iftar davetlerine bu yıl da devam edilecektir.

24 Temmuz Salı günü gerçekleşecek programa mutat olduğu üzere son bir yıl içerisinde 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ve 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanunlar kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan şehitlik veya gazilik maaşı alan kişiler ve aile fertleri davet edilmiştir.

Dolmabahçe Sarayı’nda verilecek iftar yemeğine 53 ilden 310 şehit ailesi mensubu ve gazimiz katılacaktır. Şehit aileleri ve gazilerimizin yaşadıkları illerden İstanbul’a ulaşımları ve illerine dönüşleri ile İstanbul’da ağırlanmaları Cumhurbaşkanlığı ve ilgili Valiliklerce sağlanacaktır.  Davetliler İstanbul’da bulunacakları süre zarfında kendileri için hazırlanan kültürel programa da iştirak edecektir.   

Şehit yakınları ve gazilerimize ilişkin konuları yakından takip eden Sayın Cumhurbaşkanımız, bu vesileyle vatanımız için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizin aileleri ve gazilerimizle biraraya gelecek olmaktan büyük mutluluk duymaktadır.

Yazdır Paylaş Yukarı