651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri

08.07.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri dolayısıyla Edirne Valisi Gökhan Sözer’e gönderdikleri mesajları aşağıda sunulmaktadır:

“651. Tarihi Kırkpınar Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası’na davetiniz için teşekkür ediyorum.

Yeryüzündeki yüzyılları aşan nadir spor organizasyonlarından biri olan Kırkpınar yağlı güreşleri sadece ülkemizin değil, dünyanın da özgün kültür miraslarındandır.

Nitekim UNESCO da, Kırkpınar’ı “İnsanlığın Somut Olmayan Kültür Mirası” listesine ekleyerek, bu köklü spor organizasyonunun değerini ve önemini kayda geçirmiş, tüm insanlığa maletmiştir.

Ata sporumuz güreşi geniş kitlelere sevdiren Kırkpınar’ı asırlardır koruyarak bugünlere getiren milletimiz, Kırkpınar geleneğini nesilden nesile aktararak en güçlü şekilde geleceğe taşıyacaktır.

Ülkemizin cennet köşelerinden, Osmanlı Devleti'ne uzun yıllar başkentlik yapan Edirne şehrimizin görkemli tarihi ve kültürel zenginliğine eşlik eden Kırkpınar Yağlı Güreşleri, bir festival havasında gerçekleştirilmektedir.

Her yıl büyük bir heyecanla beklenen, gerek ülkemizde gerek dünyada büyük ilgi gören Kırkpınar, Edirne’nin ve ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlamaktadır.

651. Tarihi Kırkpınar Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası'nın düzenlenmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Sarayiçi’nin yine çekişmeli müsabakalara ev sahipliği yapacağı inancıyla, tüm güreşçilerimize başarılar diliyor, Edirneli vatandaşlarıma selam ve sevgilerimi sunuyorum.”

 

Yazdır Paylaş Yukarı