Benin Cumhurbaşkanı Thomas Boni Yayi'nin Ülkemizi Ziyareti

07.07.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Benin Cumhurbaşkanı Sayın Thomas Boni Yayi, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetine icabetle, 8-11 Temmuz 2012 tarihlerinde ülkemize resmi bir ziyarette bulunacaktır.

Bu, 1960 yılında bağımsızlığını ilan eden Benin Cumhuriyeti ile ülkemiz arasında Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk ikili resmi ziyaret olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanları, son olarak geçen yıl Mayıs ayında İstanbul’da düzenlenen BM 4. En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı vesilesiyle görüşmüşlerdir.

Konuk Devlet Başkanı ile 9 Temmuz Pazartesi günü Ankara’da yapılacak resmi görüşmelerde, ikili ilişkilerin yanısıra, güncel bölgesel ve uluslararası konular ele alınacaktır. Ayrıca, çeşitli alanlarda iki ülke arasındaki ilişkilerin ahdi zeminini güçlendirecek anlaşmalar imzalanacaktır.

10 Temmuz Salı günü temas ve incelemelerine İstanbul’da devam edecek olan Konuk Cumhurbaşkanı, TUSKON tarafından düzenlenecek Yatırım ve Ticaret Forumu’na hitap edecek ve ertesi gün ülkemizden ayrılacaktır.

Halen Afrika Birliği Dönem Başkanlığını deruhte eden Cumhurbaşkanı Sayın Boni Yayi’nin ülkemize gerçekleştireceği bu tarihi ziyaret, ikili ilişkilerin en üst seviyede değerlendirilmesine imkân tanıyacak ve Benin ile işbirliğimizin derinleştirilip güçlendirilmesine katkı sağlayacaktır.

Yazdır Paylaş Yukarı