Basın Açıklaması

13.06.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Bilindiği üzere, Sekizinci Cumhurbaşkanı Sayın Turgut ÖZAL 17.04.1993 tarihinde vefat etmiştir. Merhum Cumhurbaşkanının aile fertleri, yakınları ve diğer kişiler tarafından ölüm ile ilgili olarak çeşitli iddialar zaman zaman gündeme getirilmiştir. Söz konusu iddiaları kapsayacak nitelikte; bugüne kadar herhangi bir idari araştırma/inceleme/soruşturma yapılmamıştır.

Olay etrafındaki toplumsal duyarlılıkları dikkate alan Sayın Cumhurbaşkanımız, kendisine bağlı Devlet Denetleme Kurulu’na 01.10.2010 tarihinde, konunun ayrıntılı bir biçimde incelenmesi talimatını vermişti.

Bu kapsamda, Devlet Denetleme Kurulunca; Sekizinci Cumhurbaşkanı Merhum Turgut ÖZAL’ın vefatı ile ilgili olarak yaşanan süreç içerisinde gerek Köşk yerleşkesinde gerekse Hacettepe Üniversitesi Hastanesinde yürütülen sağlık hizmetlerine dair idari iş ve işlemler ile olayın oluş şekli ve ölüm sebebine ilişkin olarak kamuoyuna yansıyan iddialarla ilgili tüm hususlar kapsamlı bir şekilde araştırılıp incelenmiştir.

Bu çerçevede hazırlanan 04.06.2012 tarih ve 2012/2 sayılı Araştırma ve İnceleme Raporu kamuoyunun dikkatine sunulmuştur.

Söz konusu Raporun Sonuç kısmı, Cumhurbaşkanlığı İnternet Sitesinin "Faaliyetler" bölümünde, "DDK Raporları" içerisinde yayımlanmıştır.

Yazdır Paylaş Yukarı