Türk Hava Kuvvetleri'nin Kuruluş Yıl Dönümü

01.06.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Türk Hava Kuvvetleri'nin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten’e gönderdikleri mesajları aşağıda sunulmaktadır:

“Türk Hava Kuvvetleri'nin kuruluş yıl dönümünde tebriklerimi iletiyorum.

Eğitimi, disiplini, vazife şuuru, nitelikli personeli, sahip olduğu yüksek teknoloji ve harekat kabiliyetiyle savunma gücümüzün caydırıcılığını pekiştiren Türk Hava Kuvvetleri, Silahlı Kuvvetlerimizin en önemli unsurlarından biridir.

Geçtiğimiz yıl yüzüncü kuruluş yıl dönümünü gururla kutlayan Türk Hava Kuvvetleri, dünyanın sayılı hava kuvvetlerinden biri olarak, köklü tarihi ve dinamik yapısıyla milletimize kıvanç vermektedir. Hava Kuvvetlerimiz, ülkemizin hak ve menfaatlerinin korunması yanında, uluslararası barışı sağlama ve koruma görevlerindeki üstün başarılarıyla takdir toplamaktadır. 

Türk Hava Kuvvetleri’nin, verilecek her türlü görevi etkin bir şekilde icra edecek imkan ve kabiliyete ulaşmış olması, ülkemizin bulunduğu coğrafyadaki risk ve tehditler gözönüne alındığında, şüphesiz büyük önem taşımaktadır. 

Büyük Atatürk'ün "İstikbal göklerdedir" direktifiyle çizdiği vizyon çerçevesinde; harekat etkinliğini artırmak ve yeteneklerini geliştirmek amacıyla modernizasyon çalışmalarını devam ettiren Hava Kuvvetlerimizin, hızla gelişen savunma sanayimizin desteğiyle, havacılık ve uzay alanlarındaki hedeflerini yakalayacağına inanıyorum.

Türk Hava Kuvvetleri'nin kuruluş yıldönümünde; kutsal görevleri sırasında şehit olan kahraman havacılarımızı saygı ve rahmetle anıyor, size ve Hava Kuvvetlerimizin fedakâr mensuplarına selam ve sevgilerimi sunuyorum.”

Yazdır Paylaş Yukarı