Anneler Günü

12.05.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın Anneler Günü mesajları aşağıda sunulmaktadır:

Varlıklarıyla, şefkat dolu yürekleriyle hayatımızın vazgeçilmez değerleri olan annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyorum.

Sonsuz bir sabrın ve hoşgörünün, sınırsız ve koşulsuz bir sevginin, özverinin, sıcaklığın, iyiliğin, güzelliğin, hoşgörünün ve merhametin timsali olan annelerimiz, en önemli güven ve güç kaynağımızdır.

Sevgilerin en büyüğü, en kıymetlisi şüphesiz anne sevgisidir. Annelerimizden gördüğümüz karşılıksız sevgi, hayat boyu bizlere rehberlik edecek yüceliktedir.

Annelerin yegane amacı, çocuklarını en iyi şekilde yetiştirebilmek, kendilerinden daha iyi hayat şartlarına kavuşturmak, sevgi ve saygı ortamında, güçlü aile değerleriyle yarınlara hazırlayabilmektir.

Bu uğurda tüm sıkıntılara katlanan, çocuklarının mutlu olması ve başarısı için büyük bir sabırla gayret gösteren annelerimizin üzerimizde ödenemez hakları bulunmaktadır. Bu yönüyle annelik, çocuklarına adanmış bir hayatın, hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek büyük bir fedakarlığın ve sabrın adıdır.

Anneler, çocukların kişiliğini, davranışlarını, hayata bakışını şekillendiren ilk öğretmenidir. Bununla birlikte anneler, çocukların kendisini özdeşleştirdiği ve örnek aldığı rol modeldir. Bu nedenle annelerimize kendilerini geliştirmeleri için en iyi imkanların sunulması, toplumsal hayatın her alanında aktif rol üstlenmelerinin sağlanması, esasen çocuklarımıza, ülkemizin yarınlarına destek vermek ve sahip çıkmak anlamına gelecektir.  

Toplum hayatında üstlendiği vazgeçilmez rol ile ailenin temel direği olan annelerin yüzlerinin gülmesini; mutlu, huzurlu, sağlıklı bir hayat sürmelerini sağlamak ve daima hoşgörülü davranmak da çocuklara düşen en önemli görevdir. Onları ihmal etmeden, iyi ve kötü zamanlarında yanlarında olmanın, senede bir gün hatırlayarak değil, hakettikleri sevgi ve saygıyı hayatlarının her döneminde karşılıksız bir şekilde göstermenin önemini vurgulamak istiyorum.

Anneler Günü vesilesiyle, en kıymetli varlıkları olan çocuklarını, aziz vatanımız için, birlik ve beraberliğimizin korunması için feda eden şehit annelerimize de bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyor, acılarını yürekten paylaşıyorum.

Sınırsız emekleriyle bizlere bugünlerimizi armağan eden, hayatımızı güzelleştiren ve zenginleştiren baştacımız annelerimize selam ve sevgilerimi iletiyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum.

Yazdır Paylaş Yukarı