Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıldönümü

10.04.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar’a gönderdikleri mesajları aşağıda sunulmaktadır:

“Milletimize 167 yıldır başarıyla hizmet etmenin gururunu yaşayan Türk Polis Teşkilatı’nın tüm mensuplarına, kuruluş yıldönümü vesilesiyle tebriklerimi iletiyorum.

Köklü bir geçmişe, tecrübe ve birikime sahip olan Türk Polis Teşkilatı, kanunların uygulanmasını gözetmek, kamu düzenini ve vatandaşların huzur ve güven içinde yaşamalarını sağlamak yönünde kutsal bir görev üstlenmiştir.  

Emniyet Teşkilatımız, terörle mücadele ve organize suç örgütlerinin çökertilmesi başta olmak üzere, suçun önlenmesi, olayların aydınlatılması, faillerin yakalanması, temel hak ve özgürlüklerin korunması konusunda takdirle karşıladığımız bir vazife şuuru içerisindedir.

Vatanı için, milletimizin birlik ve beraberliği için canını ortaya koymaktan çekinmeyen, çalışmalarını özverili bir şekilde sürdüren Emniyet Teşkilatımız, görev ve sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmektedir.

Türk Polis Teşkilatının, güvenlik alanındaki yeni teknolojileri ve metodları yakından takip ederek değişen şartlara uyum sağlamasını, eğitim seviyesini sürekli yükseltmesini memnuniyetle karşılıyorum.

Güvenlik hizmetlerini daima toplumun beklentileri doğrultusunda sunma gayreti içerisinde olan Emniyet Teşkilatımızın başarıları ve hayata geçirdiği projeler, vatandaşların bu hizmetlerden memnuniyetini de artırmaktadır. Emniyet Teşkilatımız, vatandaş odaklı bir anlayışla hizmet kalitesini yükselttiği sürece, halkımızın sevgisini, desteğini ve güvenini de yanında bulacaktır.

Emniyet Teşkilatımızın suç ve suçlularla mücadelede hukuk devleti ilkesine bağlılığı, insan hak ve özgürlüklerine saygıyı daima üstün tutarak hizmetlerini devam ettireceğine inanıyorum.

Türk Polis Teşkilâtı'nın kuruluş yıl dönümünde, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyor, büyük bir özveriyle ve hizmet aşkıyla çalışan bütün polislerimize şükranlarımı sunuyor, başarı dileklerimi, selam ve sevgilerimi iletiyorum.”

 

Yazdır Paylaş Yukarı