Paskalya Bayramı Mesajları

07.04.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın Paskalya Bayramı mesajları aşağıda sunulmaktadır:

“Hıristiyan vatandaşlarımızın ve tüm Hıristiyan âleminin Paskalya Bayramını içtenlikle kutluyorum.

Hıristiyanlığın en önemli dini bayramlarından olan Paskalya münasebetiyle, yüzlerce yıldır olduğu gibi bu sene de her gelenekten Hıristiyan vatandaşlarımızın aileleri, komşuları ve dostlarıyla biraraya gelerek kucaklaşmalarına şahitlik edeceğiz.

Ailevi değerlerin, kuvvetli dayanışma hislerinin ve ferdi sebatın sembolü Büyük Perhiz’i takiben müşterek bir coşkunun yaşanacağı Paskalya kutlamaları, ayrıca Hıristiyan dünyasında estireceği bayram havası ile tüm insanlığa barış ve huzur mesajları iletilmesi için bir başka anlamlı vesile teşkil edecektir.

Aziz Milletimizin ayrılmaz bir parçası olan Hıristiyan vatandaşlarımızın Paskalya heyecanını yürekten paylaşıyorum. Karşılıklı sevgi, saygı, hoşgörü ve kardeşlik duygularının en katıksız haliyle vücut bulduğu bayramlar, şüphesiz birlik ve beraberlik ruhunu da pekiştirerek yarınlara güven içinde bakmamızı sağlamaktadır.

Milletimizin içinde barındırdığı müstesna çeşitlilikler, kültür mirasımızı oluşturan en büyük zenginliğimizdir. Geçmişten geleceğe büyük bir iftiharla taşıdığımız bu zenginlik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin harcındaki asli faziletlerden biridir. Etnik kökeni, dili, inancı ve siyasi görüşü ne olursa olsun herkes bu ülkenin eşit vatandaşları, Devletimizin eşit oranda sahipleridir. Kültürler ve medeniyetler beşiği Anadolu’nun birleştirici ruhundan beslenen bu anlayış, halkımızın tüm renkleriyle birarada yaşama iradesinin en güzel tezahürüdür.

Bu duygu ve düşüncelerle, her gelenekten Hıristiyan vatandaşlarımızın, Paskalya tatillerini ülkemizde geçiren yabancı misafirlerimizin ve tüm Hıristiyan dünyasının Paskalya Bayramlarını bir kez daha tebrik ediyor, esenlik ve mutluluklar temenni ediyorum.”

Yazdır Paylaş Yukarı