Brunei Darussalam Sultanı'nın Ülkemizi Ziyaretleri

05.04.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Brunei Darussalam Sultanı Majesteleri Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetine icabetle, 7-11 Nisan 2012 tarihlerinde ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir.

Bu, 1984 yılında bağımsızlığını ilan eden Brunei Darussalam Sultanlığı’ndan ülkemize Devlet Başkanı düzeyinde yapılan ilk resmi ziyaret olacaktır.

7 Nisan Cumartesi günü ülkemize gelecek olan Konuk Devlet Başkanı önce İstanbul’da temas ve incelemelerde bulunacak, bilahare Ankara’ya geçecektir. 

Ziyaret kapsamında 10 Nisan Salı günü Ankara’da yapılacak heyetlerarası görüşmelerde ikili ilişkilerin yanısıra güncel bölgesel ve uluslararası konular ele alınacaktır.

Bölgesinin önemli ülkelerinden Brunei Darussalam önümüzdeki yıl Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dönem Başkanlığını üstlenecektir. Majesteleri Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah’ın ülkemize gerçekleştireceği bu tarihi ziyaret, dost ve kardeş iki ülke arasındaki ilişkilerin derinleştirilip güçlendirilmesine katkıda bulunacaktır.

Yazdır Paylaş Yukarı