İkinci İnönü Zaferi'nin Yıl Dönümü

31.03.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, İkinci İnönü Zaferi'nin yıl dönümü mesajları aşağıda sunulmaktadır:

“Aziz milletimiz, hür ve müstakil yaşama kararlılığını tarih boyunca en güç şartlar altında dahi sergilemiş, fedakarlığıyla, vatanseverliğiyle gurur duyduğumuz zaferlere imza atmıştır.

Büyük Atatürk’ün önderliğinde, üstün bir gayret ve yüksek bir şuurla yürütülen Kurtuluş Savaşı da, milletimizin kararlılığının ve sahip olduğu değerlerin seçkin bir örneği olarak tarihteki yerini almıştır.

Kurtuluş Savaşı’nın her aşaması, bir varoluş mücadelesine sahne olmuş, Türk milletinin, bağımsızlığı ve vatanı söz konusu olduğunda neleri başarabileceğini gözler önüne sermiştir.

Bağımsızlık Savaşı’nın kritik bir aşamasında kazanılan İkinci İnönü Zaferi, sonuçlarıyla ülkemize önemli kazanımlar sağlamıştır. Atatürk’ün vurguladığı gibi Türk milletinin makus talihini de yenen İkinci İnönü Zaferi, kurtuluş yolunda umutları canlandırıp, vatandaşlarımıza moral ve güç verirken, nihai zafere ulaşılmasının yolunu açmıştır.

Tarihimizdeki zaferlerin yıl dönümlerinin de hatırlattığı gibi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması ve  bugünlere ulaşması için sayısız güçlüğe göğüs gerilmiş, büyük fedakarlıklar gösterilmiştir.

Bu şuur ve ruh, Türkiye’nin mutlu, huzurlu, müreffeh, en ileri standartları yakalamış bir ülke olarak yükselmesi sürecinde en önemli güç kaynağımız olacaktır.

İkinci İnönü Zaferi’nin yıl dönümünde, Büyük Atatürk'ü, İsmet İnönü'yü ve İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını minnet ve şükranla anıyor, bütün vatandaşlarıma selam ve sevgilerimi iletiyorum.”

 

Yazdır Paylaş Yukarı