Dünya Tiyatro Günü

27.03.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Günümüz dünyasında, kültür ve sanat, sağlıklı gelişmenin, yeniliklere uyum sağlayarak ayakta kalabilmenin, toplumsal ilerlemenin temel dinamikleridir.

Sanatkarlar, fikir adamları, düşünürler ve aydınların yol göstericiliği, toplumların geleceğe güvenle bakmaları, huzur ve barış içinde gelişmeleri açısından büyük önem taşımaktadır.

Sanat ve sanatçıya hak ettiği değeri vermek, üretilen eserlerle ülkemizin adını dünyaya duyurabilmek, toplumumuzu yüceltirken, ülkemizi de zenginleştirecektir.

Tiyatro başta olmak üzere tüm sahne sanatları, insanları biraraya getiren, seyirciyle birebir iletişim kurmayı sağlayan, barışı savunan, anlayış ve hoşgörüyü esas alan etkili bir iletişim aracıdır.

Seyirciyle oyuncu arasında doğrudan ilişki kurulmasını mümkün kılan tiyatro, doğruları, hataları, iyilikleri ve kötülükleriyle insana insanı anlatır. İnsanın kendini tanımasına, hayatı sorgulamasına, farklı görüşlerin ve kültürlerin ifade edilmesine, insanlar arasında önyargısız köprüler kurulmasına imkan sağlar.

Tiyatro erken yaşlardan itibaren hayatın içinde olması gereken, çocuk ve gençlerimizin gelişimlerini olumlu etkileyecek, onlara farklı bakış açıları kazandırabilecek bir sanat dalıdır.

Sanat ve bilimde söz sahibi olmayan bir ülkenin, tam anlamıyla güçlü sayılmayacağı gözönünde bulundurulmalı, kültür ve sanatın desteklenmesinin geleceğe yönelik bir yatırım olduğu unutulmamalıdır.

Bu vesileyle bir kez daha, sanatın ve sanatçının her zaman yanında olduğumu, onları desteklediğimi vurgulamak istiyorum.

Bütün tiyatrocularımızın ve tiyatroya emeği geçenlerin Dünya Tiyatro Günü'nü kutluyor, ebediyete intikal eden sanatçılarımızı saygı ve rahmetle anıyor, vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum.

Yazdır Paylaş Yukarı