Ekvator Cumhurbaşkanı Rafael Correa Delgado'nun Ülkemizi Ziyareti

13.03.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Ekvator Cumhurbaşkanı Sayın Rafael Correa Delgado, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetine icabetle, 15-16 Mart 2012 tarihlerinde ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir. Bu, Türkiye ile Ekvator arasında Cumhurbaşkanı seviyesindeki ilk ziyaret olacaktır.

2009 yılında Ankara’da Büyükelçilik açan ve bu yıl başkent Kito’da Büyükelçiliğimizin faaliyete geçtiği Ekvator ile ilişkilerimizin her alanda daha ileriye götürülmesi iki ülkenin de ortak hedefidir. Ziyaret sırasında imzalanacak çeşitli alanlardaki anlaşmalar, bu hedef doğrultusunda ilişkilerimizin ahdi çerçevesini güçlendirecektir.   

Cumhurbaşkanı Sayın Correa, Ankara’daki resmi görüşmelerin ardından temas ve incelemelerine İstanbul’da devam edecek, burada iki ülke iş dünyasının seçkin temsilcileriyle Ticaret ve Yatırım Forumu da dahil olmak üzere çeşitli platformlarda biraraya gelecektir. Cumhurbaşkanı Sayın Correa’ya ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi tarafından fahri doktora verilecektir.

Bu tarihi ziyaret, iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerin daha ileri boyutlara taşınmasına önemli katkılar sağlayacaktır.

Yazdır Paylaş Yukarı