Türkiye ile Özbekistan Arasında Diplomatik İlişkilerin Kurulmasının 20. Yıldönümü

04.03.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Türkiye ile Özbekistan arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 20. yıldönümü münasebetiyle Sayın Cumhurbaşkanımız ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Sayın İslam Kerimov mesaj teatisinde bulunmuşlardır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın  Özbekistan Cumhurbaşkanı Sayın Kerimov’a gönderdikleri mesaj metni aşağıda sunulmaktadır.

 “Sayın Cumhurbaşkanı, 

Türkiye ile Özbekistan arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 20. yıldönümü münasebetiyle, şahsım ve Türk halkı adına Zat-ı Devletlerini ve dost ve kardeş Özbek halkını en samimi duygularımla  kutluyorum.

Özbekistan ile ilişkilerimizin önümüzdeki dönemde zengin ortak dil, tarih ve kültürümüze yaraşır seviyelere yükseltilmesi en samimi arzumuzdur. Esasen Özbekistan’ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkenin Türkiye olması, bu yöndeki irademizin en güçlü göstergesidir.  

Bu doğrultuda kardeş Özbekistan ile ilişkilerimize müşterek çabalarımızla karşılıklı saygı ve güven temelinde, hiçbir şart ve kısıtlamaya bağlı olmaksızın, ivme kazandırılması şüphesiz her iki ülke ve halklarının yararına olacaktır.

Bu vesileyle, Zat-ı Devletleri’ne sağlık ve mutluluk, dost ve kardeş Özbek halkına refah ve esenlikler diliyorum.”

Özbekistan Cumhurbaşkanı Sayın Kerimov’un Sayın Cumhurbaşkanımıza gönderdikleri mesaj ise şu şekildedir:

“Sayın Cumhurbaşkanı,

Özbekistan Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 20. yıldönümü münasebetiyle göndermiş olduğunuz samimi tebrik mesajı ve güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

Ülkelerimiz arasındaki ikili ilişkilerin karşılıklı saygı, güven ve eşitlik ilkelerine dayanarak dili, dini ve kültürü yakın olan halklarımızın yüzlerce yıllık işbirliği ve dostluk gelenekleriyle uyumlu şekilde gelişeceğinden eminim.

Bu vesileyle Zati Devletleri’nin sağlık ve mutluluğu ile kardeş Türk halkının barış, huzur ve refahı için en iyi dileklerimi sunarım.

Saygılarımla.”

 

Yazdır Paylaş Yukarı