Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Vaclav Klaus'un Ziyareti

13.02.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Vaclav Klaus, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetlerine icabetle, 14–17 Şubat 2012 tarihlerinde ülkemize resmi ziyaret gerçekleştirecektir.

Bu ziyaret, ülkemize 2006 yılında da resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Sayın Klaus’un son altı yıl içinde Türkiye’ye yapacağı ikinci resmi ziyaret olacaktır. Sayın Klaus’un ziyareti, Sayın Cumhurbaşkanımızın 29–30 Nisan 2009 tarihlerinde AB Dönem Başkanlığı sırasında Çek Cumhuriyeti’ne gerçekleştirdikleri ziyaretin iadesi niteliğini de taşımaktadır.

Konuk Cumhurbaşkanı, 14 Şubat Salı günü Ankara’da başlayacağı resmi görüşmelerin ardından, temas ve incelemelerine 15-17 Şubat günlerinde Mersin ve Adana’da devam edecektir.

Cumhurbaşkanı Sayın Klaus’a Çek iş dünyasından seçkin bir heyetin refakat edeceği ziyaret çerçevesinde, Sayın Cumhurbaşkanları 14 Şubat günü Ankara’da düzenlenecek İş Forumu’na da iştirak ederek, katılımcılara hitap edeceklerdir.

Cumhurbaşkanı Klaus’un ülkemizi ziyareti, NATO müttefikimiz Çek Cumhuriyeti ile giderek çeşitlenen işbirliğimizin ve kaydadeğer gelişme gösteren ikili ilişkilerimizin yanısıra, Avrupa Birliği başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası konuların en üst seviyede değerlendirilmesine ve ilave işbirliği fırsatlarının ele alınmasına imkan sağlayacaktır

Yazdır Paylaş Yukarı