Türkiye ile Kırgızistan Arasında Diplomatik İlişkilerin Kurulmasının 20. Yıl Dönümü

09.02.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Türkiye ile Kırgızistan arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 20. yıldönümü münasebetiyle Sayın Cumhurbaşkanımız ve Kırgız Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev mesaj teatisinde bulunmuşlardır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Kırgız Cumhurbaşkanı Sayın Atambayev’e gönderdikleri mesaj aşağıda sunulmaktadır:                                                

                                              

 “Sayın Cumhurbaşkanı, Aziz Kardeşim,

Türkiye ile Kırgızistan arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 20. yıldönümü münasebetiyle, şahsım ve Türk halkı adına Zat-ı Devletlerini ve dost ve kardeş Kırgız halkını en içten duygularımla kutluyorum.

Bu vesileyle, Cumhurbaşkanlığı görevini devraldıktan sonra sizi geçen hafta ilk ikili resmi ziyaretiniz için ülkemizde ağırlamaktan büyük kıvanç duyduğumu tekrar vurgulamakta yarar görüyorum.

Halklarımız arasındaki ortak dil, inanç, tarih, kültür ve değerlerden güç alan ilişkilerimiz, geride kalan yirmi yıllık süre zarfında her alanda hızlı bir gelişme seyri göstermiş ve iki ülke arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin ihdas edilmesiyle kurumsal bir nitelik kazanmıştır.

Önümüzdeki dönemde stratejik işbirliğimizin kardeşlik ruhu temelinde geliştirilip pekiştirilmesine büyük önem veriyoruz. Kardeş Kırgızistan’ın da dirayetli liderliğinizde aynı iradeye sahip olduğunu memnuniyetle müşahede ediyorum.

Bağımsızlığını kazandığı günden bu yana her zaman kardeş Kırgız halkının yanında yeralan Türkiye’nin, Kırgızistan’da demokrasinin yerleşmesi ile hukukun üstünlüğünün ve kalıcı huzur ve istikrarın tesisi  yönündeki çabalara güçlü desteği kararlılıkla sürdürülecektir.

Bu fırsattan bilistifade, Zat-ı Devletlerine sağlık ve mutluluk, dost ve kardeş Kırgız halkına refah ve esenlikler diliyorum.”

Kırgız Cumhurbaşkanı Sayın Atambayev’in Sayın Cumhurbaşkanımıza gönderdikleri mesaj ise şu şekildedir:

“Değerli Ağabey,

Kırgız Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 20. yıldönümü münasebetiyle, şahsım ve tüm Kırgızistan halkı adına Zat-ı Devletlerini, dost ve kardeş Türk halkını en derin duygularımla kutlamaktan şeref duyarım.

Çağdaş Kırgızistan’ın bağımsızlığını tanıyan ilk Türkiye’nin devletimizin gelişmesine vermekte olduğu her türlü destekten dolayı şükranlarımı vurgulamak istiyorum.

Türkiye ile Kırgızistan arasında dostane işbirliğini sağlam zemine kavuşturan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin kurulmuş olması ile ahiren gerçekleştirdiğim ziyaretim vesilesiyle birlikte imzalamış bulunduğumuz Yeni Tarihi Aşamaya İlişkin 20. Yıldönümü Ortak Bildirisi’nin ülkelerimiz arasında var olan ortak tarih, dil ve kültürel kardeşliğimize dayalı yapıcı ve içerikli işbirliğimizin daha da geliştirilmesine ve pekiştirilmesine katkı sağlayacağından eminim.

Türkiye’nin dinamik gelişmesiyle birlikte bölgede ve dünyada güçlenen konumu, ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin daha da ileri götürülmesi bakımından yeni imkanlar sunmaktadır.

Bu vesileyle, Zat-ı Devletlerine sağlık ve mutluluk, dost ve kardeş Türk halkına refah ve esenlikler diliyorum.”

Yazdır Paylaş Yukarı