Kore Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Lee Myung-bak'ın Ülkemizi Ziyareti

03.02.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Kore Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Lee Myung-bak, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetine icabetle, 4-7 Şubat 2012 tarihlerinde ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir. Bu ziyaret, Sayın Cumhurbaşkanımızın 28 yıl aradan sonra 2010’da Güney Kore’ye gerçekleştirdikleri ziyaretin iadesi mahiyetini taşımaktadır.  

İki ülke arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 55. yıldönümüne denk gelen sözkonusu ziyaret kapsamında Ankara’da 6 Şubat Pazartesi günü gerçekleştirilecek resmi görüşmelerde ikili ilişkilerin yanısıra bölgesel ve uluslararası konular ele alınacaktır.

Konuk Cumhurbaşkanı, ziyaretinin 4-5 Şubat tarihlerini kapsayan İstanbul bölümünde ise, Türk ve Kore iş çevrelerinin seçkin temsilcilerinin katılacağı İş Forumu’na hitap edecektir.

Kore Cumhuriyeti’nden Devlet Başkanı seviyesinde yedi yıllık bir aradan sonra ülkemize gerçekleştirilen bu ziyaret, tarihten gelen özel ilişkilerimizin bulunduğu ve halen G-20 içinde yakın işbirliği yaptığımız Güney Kore ile ilişkilerimizin önümüzdeki dönemde daha da geliştirilmesine büyük katkı sağlayacaktır.

Yazdır Paylaş Yukarı