Türkiye ile Tacikistan Arasında Diplomatik İlişkilerin kurulmasının 20. Yıl Dönümü

29.01.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Türkiye ile Tacikistan arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 20. yıldönümü münasebetiyle Sayın Cumhurbaşkanımız ve Tacikistan Cumhurbaşkanı Sayın İmamali Rahman mesaj teatisinde bulunmuşlardır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Tacikistan Cumhurbaşkanı Sayın İmamali Rahman’a gönderdikleri mesaj aşağıda sunulmaktadır:                                                

 “Sayın Cumhurbaşkanı, Aziz Biraderim,

Türkiye ile Tacikistan arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 20. yıldönümü münasebetiyle, şahsım ve Türk halkı adına Zat-ı Devletlerini ve kardeş Tacik halkını en içten duygularımla kutluyorum.

Halklarımız arasındaki köklü tarihi ve kültürel bağlardan güç alan ilişkilerimiz, yirmi yılda memnuniyet verici bir seviyeye ulaşmıştır. Avrasya coğrafyası bağlamında Tacikistan ile sürdürdüğümüz yakın işbirliğine büyük önem atfediyoruz.

2009 yılında güzel ülkenize gerçekleştirdiğim resmi ziyaretle işbirliğimizin daha ileri boyutlara taşınması bakımından yeni bir sayfa açılmıştır. İlişkilerimizin daha da geliştirilmesi konusunda her iki ülkede de güçlü bir siyasi irade bulunması, geleceğe güvenle bakmamızı sağlamaktadır.

Ülkelerimiz arasındaki işbirliğinin bölgemizde istikrar ve barışın pekiştirilmesi ile ekonomik kalkınma ve halklar arasında dayanışmanın güçlendirilmesine de müspet yansımaları olduğu kanaatindeyim.

Bu vesileyle, Zat-ı Devletlerinin sağlık ve mutluluğu ile dost ve kardeş Tacik halkının esenlik ve refahı için en iyi dileklerimi iletiyorum.”

Tacikistan Cumhurbaşkanı Sayın İmamali Rahman’ın Sayın Cumhurbaşkanımıza gönderdikleri mesaj ise şu şekildedir:

“Zat-ı Alileri, Aziz Biraderim,

Tacikistan Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin yirminci yıldönümü münasebetiyle size ve dost Türkiye halkına samimi tebriklerimi iletmekten gurur duyuyorum.

Geçmiş dönemde Tacikistan ve Türkiye arasında sağlam dostluk, eşitlik, karşılıklı saygı ve çıkar ilkeleri ile ortak yarara dayanan işbirliğinin değişmez gelişim seyrini sürdürerek, bugün itibariyle verimli ikili ve çok taraflı bir ortaklık çerçevesinde en üst düzeylere geldiğini memnuniyetle kaydetmek istiyorum.

Geçmiş yirmi yıllık başarılara dayanan ülkelerimiz arasındaki gerçek dostane ilişkilerin gelecekte de geliştirilerek daha da kuvvetlendirileceğine olan inancım tamdır.

Bu güzel fırsattan istifadeyle, Tacikistan’ın dost Türkiye ile çeşitli alanlarda karşılıklı yarara dayanan işbirliğinin genişletilmesini arzu ettiğini belirtmek ve ülkelerimiz arasındaki iyi ilişkilerin gelecekte de pekiştirilmesi ve geliştirilmesine yönelik ortak çaba ve gayretlerimizi devam ettirmeye hazır olduğumuzu teyit etmek istiyorum.

Zat-ı Alilerinin sağlık, mutluluk, başarılarının devamı ile kardeş Türkiye halkının barış, huzur, ilerleme ve esenliği için en iyi dileklerimi sunarım.

Derin saygılarımla.”

Yazdır Paylaş Yukarı