Birleşik Arap Emirlikleri Ziyareti

27.01.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımız, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı ve Abu Dabi Emiri Altesleri Şeyh Halife bin Zayed El Nahyan’ın davetine icabetle, 29 Ocak – 1 Şubat 2012 tarihlerinde BAE’ye resmi ziyarette bulunacaklardır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın bu ziyareti, Türkiye’den BAE’ye 15 yıl aradan sonra Devlet Başkanı düzeyinde gerçekleştirilen ilk resmi ziyaret olacaktır. BAE’den ülkemize bu seviyede son ziyaret 1984 yılında gerçekleştirilmiştir.

Abu Dabi’de Sayın Cumhurbaşkanımız ve BAE Devlet Başkanı Altesleri El Nahyan arasında yapılacak görüşmelerde ikili ilişkilerimizin durumu ele alınacak, bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız, BAE Devlet Başkan Yardımcısı, Başbakan ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed Bin Raşid El Maktum’u ve Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan’ı da kabul edeceklerdir.

Ziyaret kapsamında Dubai’de düzenlenecek Türkiye-BAE İş Forumu'na hitap edecek Sayın Cumhurbaşkanımız, ayrıca BAE’li yatırımcılarla biraraya geleceklerdir.

Ortadoğu’da müstesna bir konuma sahip bulunan ve Türkiye’nin stratejik diyalog mekanizması çerçevesinde yakın işbirliği yürüttüğü Körfez İşbirliği Konseyi’nin öndegelen üyelerinden biri olan BAE’ye gerçekleştirilecek bu ziyaret, iki ülke arasındaki köklü dostluk ve kardeşlik bağlarından güç alan ilişkilerin tüm boyutlarıyla en üst seviyede gözden geçirilmesine ve işbirliğinin ekonomi, ticaret, karşılıklı yatırımlar ve savunma sanayii başta olmak üzere çeşitli alanlarda daha da geliştirilmesi doğrultusunda mevcut karşılıklı siyasi iradenin teyidine imkan sağlayacaktır.

Yazdır Paylaş Yukarı