I. İnönü Zaferi'nin Yıl Dönümü

09.01.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

    Sayın Cumhurbaşkanımızın, I. İnönü Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla yayımlanmasını istedikleri mesajları aşağıda sunulmaktadır:

"Büyük Atatürk önderliğinde yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın her safhası, mukaddes vatan toprakları için verilmiş emsalsiz mücadelelere sahne olmuştur. Milletimizin bağımsızlık inancı, azim ve kararlılığı, bu mücadeleleri zafere ulaştıran en büyük güçtür.

I. İnönü Zaferi de, Kurtuluş Savaşı’nın önemli aşamalarından biridir.

Batı Cephesi’nde kazanılan bu ilk zafer, vatandaşlarımıza moral vermiş, düzenli ordunun önemini gözler önüne sermiş, Türk milletinin vatan sevgisi ve özgürlük tutkusunu tüm dünyaya ilan etmiştir.

Kahraman ordumuz ve milletimiz, tüm olumsuzluklara rağmen, hür ve bağımsız yaşama kararlılığıyla her türlü zorluğu yenmiş, her zaman gururla andığımız zaferler kazanmış, bizlere kutsal vatanımızı emanet etmiştir.

Atalarımızdan miras kalan aziz vatanımıza sahip çıkmak, ülkemizi her alanda güçlendirerek, yarınlara taşımak en büyük sorumluluğumuzdur. Bugün Türk milleti bu sorumluluğun bilinciyle, emin adımlarla geleceğe yürümektedir.

I. İnönü Zaferi'nin yıldönümünde Büyük Atatürk'ü, Batı cephesi komutanı İsmet İnönü'yü, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını saygıyla ve rahmetle yad ediyorum."

Yazdır Paylaş Yukarı