Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin Yıldönümü

27.12.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin yıldönümü nedeniyle yayımlanmasını istedikleri mesajları aşağıda sunulmaktadır:

"Kurtuluş Savaşı’nın önemli dönüm noktalarından biri de Atatürk ve arkadaşlarının Ankara’ya gelişi ve milli mücadelenin merkezi olarak bu şehrimizi seçmeleridir.

27 Aralık 1919’da Atatürk ve arkadaşlarını büyük bir sevgi, heyecan ve coşkuyla karşılayan Ankaralılar, milli mücadelenin başarıya ulaşmasında en önemli güç olan millet desteğini, inancını, azim ve kararlılığını ortaya koymuşlar, milli birliğin en güzel örneğini sergilemişlerdir.

Ankara, Kurtuluş Savaşı’nda stratejik kararların alınmasına, Yüce Meclis’in toplanmasına, Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşuna ev sahipliği yapmış, üstlendiği başkentlik görevini bugüne kadar başarıyla yerine getirmiştir.

Dünyanın önemli başkentleri arasındaki saygın yerini alan Ankara bugün, bu büyük sorumluluğu gururla taşımakta, modern bir başkent olma yolunda katettiği mesafe ile bizleri gururlandırmaktadır.

Ankara’ya gelişinin yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü silah arkadaşlarını ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle yad ediyor, vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum."

Yazdır Paylaş Yukarı