Noel Bayramı Mesajı

23.12.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın Noel Bayramı mesajı aşağıda sunulmaktadır:

“Hıristiyan vatandaşlarımızın ve tüm Hıristiyan Aleminin yarın geceden itibaren idrak edecekleri Noel Bayramını en samimi duygularımla kutluyorum.

Sevinçlerin paylaşıldığı, ailelerin, komşuların ve dostların biraraya gelerek kucaklaştığı bayramlar, aynı zamanda sevgi, saygı ve kardeşlik hislerinin, birlik ve beraberlik ruhunun en saf haliyle tecelli ettiği müstesna günlerdir.

Bugün Türkiye’de, hangi dine veya inanca mensup olursa olsun Cumhuriyetimizin eşit oranda sahibi olan tüm vatandaşlarımız, tarih boyunca olduğu gibi aynı kaderi paylaşmakta, ortak Anadolu kültürünün verdiği ilhamla geleceğe güvenle bakmaktadır.

Zira, yüzyılların birikimini yansıtan geleneklerimiz bizi birbirimize kenetlemektedir. Noel Bayramının ruhunu da yansıtan dayanışma, iyi niyet ve merhamet gibi değerlerimiz, hiç şüphesiz gelecek nesillere aktarılacak müşterek mirasımızın en kıymetli boyutunu teşkil etmektedir.

Bu anlayışla, Hıristiyanlığın tüm geleneklerinden vatandaşlarımızın ve Hıristiyan dünyasının Noel Bayramlarını bir kez daha tebrik ediyor, mutluluk, başarı ve esenlikler diliyorum.”

Yazdır Paylaş Yukarı